Gazze’de internet ve telefon hizmeti yeniden aktif edildi

İsrail ablukası altında olan Gazze’de iletişim ve internet kademeli şekilde geri dönmeye başladı.

Gazze’de internet ve telefon hizmeti yeniden aktif edildi

İsrail’in yoğun bombardımanı altında olan Gazze Şeridi’nde telefon ve internet bağlantısı tamamen kopmuştu. Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, az önce yaptığı açıklamada Gazze’de telefon ve internetin kademeli olarak geri dönmeye başladığını duyurdu. Şirket açıklamasında; "Gazze Şeridi'ndeki iç ağ konusunda, sahadaki durumun ciddiyetine rağmen, teknik ekipler ağdaki hasarı mümkün olduğu kadar onarmak için ellerinden gelen her şeyi mevcut yetenekler dahilinde yapıyorlar" dedi.

KADEMELİ ŞEKİLDE GERİ DÖNÜYOR

İsrail, geçtiğimiz gece Gazze’yi yoğun bombardıman altına aldı. Saldırıların başlaması ile birlikte Gazze’de telefon ve internet bağlantısı da tamamen kesildi. 27 Ekim tarihinden bu yana internet ve telefon hizmetinin sağlanamadığı bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal X hesabından bir açıklama yaparak son durum hakkında bilgi verdi.

27 Ekim’den bu yana kesik olan telefon ve internet hizmetinin kademeli şekilde geri döndüğünü belirten şirket, açıklamasında "Gazze Şeridi'ndeki iç ağ konusunda, sahadaki durumun ciddiyetine rağmen, teknik ekipler ağdaki hasarı mümkün olduğu kadar onarmak için ellerinden gelen her şeyi mevcut yetenekler dahilinde yapıyorlar" ifadelerini kullandı.