İsrail 12.000 kişinin sığındığı hastaneyi vurmakla tehdit ediyor

İsrail ve Filistin arasındaki savaş devam ediyor. İsrail Gazze'de bir hastane için daha uyarı yaptı. 12.000 kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi'ni vurmakla tehdit eden İsrail'in şiddeti her geçen gün artıyor.

İsrail 12.000 kişinin sığındığı hastaneyi vurmakla tehdit ediyor

İsrail Hamas Savaşı 24. Gününe girdi. Savaşta en çok zarar gören ise Filistinli siviller olmaya devam ediyor. Çoğunluğu çocuk olmak üzere binlerce Filistinli hayatını kaybederken İsrail bu defa günlerdir çevresini bombaladığı Kudüs Hastanesi'ni vurmakla tehdit etti. Şu anda Kudüs Hastanesi'ne sığınan 12.000 sivilin olduğu biliniyor. Diğer yandan Reuters Haber Ajansı da bir görüntü paylaştı. Haber Ajansı kameramanının öldüğü saldırıyı İsrail'in kasıtlı olarak yaptığını kanıtladı.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail'e yönelik olarak başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sivillerin soykırımına sebep oldu. Operasyonun ardından İsrail Gazze şeridine bomba yağdırmaya başladı. Daha önce Gazze'de bir hastaneyi hedef alan İsrail binlerce sivilin ölmesine sebep olurken yeni bir hastane tehdidi geldi. İsrail bu defa 12.000 sivilin sığındığı Kudüs Hastanesini vurmakla tehdit etti. Hastanenin çevresi zaten günlerdir İsrail tarafından bombalanıyordu.

KUDÜS HASTANESİNİ VURMAKLA TEHDİT ETTİ

Tüm dünyanın gözü önünde soykırım yapmaya devam eden İsrail'den yeni bir tehdit daha geldi. İsrail bu defa Kudüs Hastanesini vurmakla tehdit etti. Filistin kızılayına bağlı olan Kudüs Hastanesi'ne güvenli olduğu için 12.000 kişi sığındı. Günlerdir hastanenin çevresini Bombalayan İsrail bir an önce hastanenin boşaltılmasını isteyerek Aksi halde hastaneyi vuracağı tehdidini savurdu.

İSRAİL KAMERAMANI KASITLI ÖLDÜRDÜ

Diğer yandan 13 Ekim'de Lübnan İsrail sınırında gazetecilere yönelikte bir saldırı gerçekleşmişti. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Reuters kameramanı Abdullah'ın ölümü ile ilgili soruşturmaya ilişkin bazı bulguları internet sitesi üzerinden paylaştı. Yapılan açıklamada saldırı günü saat 18.00 civarında Abdullah'ın da aralarında bulunduğu 7 gazetecinin olduğu bölgeye yaklaşık 30 saniye aralıklarla 2 saldırı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada gazetecilerin bulunduğu bölgenin özellikle Hedef alındığı belirtilirken iki saldırının üst üste yapılmasının kasıtlı bir saldırı olduğu anlamına geldiği bildirildi.