İsrail Büyükelçiliği: Saldırılarda 1 Türk vatandaşı hayatını kaybetti, 1 Türk vatandaşı kayıp

İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmalar ve bölgedeki son durum tüm dünyanın gündeminde yer almaya devam ederken bölgeden aktarılan son dakika bilgileri de manşetlerin üst sıralarında. İsrail Büyükelçiliği’nden bir son dakika açıklaması geldi.

İsrail Büyükelçiliği: Saldırılarda 1 Türk vatandaşı hayatını kaybetti, 1 Türk vatandaşı kayıp

İsrail Büyükelçiliği’nden yapılan son dakika açıklamasında Hamas tarafından 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen saldırıda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, 1 Türk vatandaşının da kayıp olduğu iddia edildi. İsrailli yetkililerin bildirisinde söz konusu bilginin henüz Türkiye tarafından teyit edilemediği ifadelerine de yer verildi.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İsrail-Hamas çatışmaları devam ediyor. Bölgedeki gerilim artarak devam ederken son gelişmeler ve tüm bilgiler son dakika olarak aktarılıyor. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrai'e yönelik 'Aksa Tufanı' operasyonu başlatmıştı. Bölgede yüzlerce can kaybı ve rehine durumu yaşanırken İsrail de Hamas'ın gerçekleştirdiği saldırıların ardından karşı saldırıya geçti. İsrail, 'Demir Kılıçlar' operasyonunu başlattığını duyurdu. Gazze Şeridi'ni bombalamaya başlayan İsrail'n saldırıları sonucunda Gazze'de çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

İSRAİL'İN İDDİASI: 1 TÜRK VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ

Bölgedeki gerilim sürerken İsrail'den yeni bir iddia geldi. İsrail Büyükelçiliği, saldırılarda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, 1 Türk vatandaşının da kayıp olduğunu iddia etti. İsrailli makamlardan aktarılan iddiaya göre, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırılarda 1 Türk vatandaşı hayatını kaybettiği, 1 Türk vatandaşından da haber alınamadığı öne sürüldü. Söz konusu bilginin henüz Türkiye tarafından teyit edilemediği de eklendi.