İsrail Türkiye’deki vatandaşlarını tahliye ediyor

İsrail, Gazze’de bir hastaneyi vurduktan sonra artan protestolar nedeniyle Türkiye’de bulunan vatandaşlarını tahliye ediyor.

İsrail Türkiye’deki vatandaşlarını tahliye ediyor

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan hava saldırısının ardından Türkiye'de başlayan protestolar nedeniyle Türkiye'yi terk etmek isteyen İsrail vatandaşlarına ait bir uçak, Tel Aviv'den İstanbul'a iniş yaptı. İşte detaylar…

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun bir sonucu olarak İsrail, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 471 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu, bu olayın ardından Türkiye'deki vatandaşlarına, Türkiye'yi terk etmeleri için çağrıda bulundu.

Bugün ise Arkia Havayolları'na ait bir uçak, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na hareket etti. İsrail vatandaşları, bilet ve bagaj işlemlerini tamamladıktan sonra pasaport kontrolünden geçerek uçağa doğru ilerledi. Güvenlik kontrollerinin ardından yolcular uçağa alınacak. Arkia uçağının İstanbul'dan havalanması, 19:30'da yapılması planlanıyor.

El Al Havayolları'na ait ikinci bir uçak da İstanbul'a yaklaşık 22:00 civarında iniş yapacak.