Kluge: Türkiye Avrupa'dan korona hastası almayı teklif etti

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa bölgesi direktörü Hans Kluge, Türkiye'den Avrupa'nın koronavirüsü kapan hastalarını tedavi amaçlı olarak almayı teklif ettiğini bildirdi.

Kluge: Türkiye Avrupa'dan korona hastası almayı teklif etti

DSÖ Avrupa direktörü Dr. Hans Kluge sosyal medya hesabından yaptığı iki paylaşımda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Türkiye'den, Avrupa ülkelerinden koronavirüs kapmış hastaların tedavisini Türkiye'de sürdürmek üzere tekli aldıklarını yazdı. Türkiye'nin "cömert teklifi"ne teşekkür eden Dr. Kluge, Türkiye'nin böylece "küresel dayanışmanın olumlu örneğini oluşturduğunu" belirtti.

Hans Kluge'nin mesajları şöyle:

Bu salgını ancak dayanışma ile yönetebiliriz. Zor bir kışla karşı karşıya kalırken, @drfahrettinkoca & Türkiye'ye, gerektiğinde #COVID19 hastaları kabul etme, bunalmış sağlık sistemleri ve yoğun bakım üniteleri olan Avrupa ülkelerini destekleme konusundaki cömert teklifi için minnettarım. #UnitedActionForBetterHealth

Türkiye, pandeminin başlamasından bu yana 160 ülkeye ve 29 uluslararası kuruluşa #COVID19 malzeme sağlayarak ve 11 ülkeye 2 milyon doz aşı bağışlayarak küresel dayanışmanın olumlu bir örneğini oluşturdu. Dr Koca'ya ve  teşekkür ederim.