Macron: Erdoğan’ın idolü Atatürk

Fransa devlet televizyonu France 5’te “Erdoğan: Avrupa’ya kafa tutan Sultan” adlı belgesel yayınlandı.

Macron: Erdoğan’ın idolü Atatürk

Belgeselde düşüncelerini paylaşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye Fransa ilişkileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye’nin bölgede tarihi ile çok büyük bir millet olduğunu vurgulayan Macron, bu ülkenin kurucusunun da Atatürk olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın idolünün de Atatürk olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği’nin bölgesel barış için de Türkiye ve Rusya’ya ihtiyacı olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye ile diyaloğun devam etmesi gerektiğini vurguladı. Macron, Türkiye’nın sırtını Avrupa’ya dönmemesi için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Macron’dan Türkiye’ye mülteci övgüsü

Macron,Türkiye’nin mülteci konusundaki tutumunu da övgüyle anlattı. Türkiye’nin dünyada en çok Suriyeli mülteciyi ağırlayan ülke olduğuna dikkatleri çekti.

Türkiye’nin güvenlik ve mülteci konusunda müttefik olduğunu da hatırlatan Macron bu konularda Türkiye ile çalışmanın zorunluluk olduğunu söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye’ye artık seninle bu konularda çalışmıyoruz dersek, kapıları açar 3 milyon Suriyeli mülteci Avrupa’da olur.” açıklamasında bulundu.