Mısır açıkladı: İsrail Gazze’ye yardımların girişini engelliyor

Mısır’dan son dakika açıklaması geldi. Refah Sınır Kapısı’nın açık olduğunu belirten Mısır, İsrail’in yardımların girişini engellediğini söyledi.

Mısır açıkladı: İsrail Gazze’ye yardımların girişini engelliyor

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye yardımların girişini engellediği iddiasıyla İsrail'i eleştirdi. Bakanlık Sözcüsü, Gazze'nin tek açık sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı'nın açık olduğunu ancak İsrail'in yardımların girişine izin vermediğini belirtti.

Mısır, İsrail-Filistin geriliminin başlamasından bu yana Batı medyası tarafından eleştiriliyor ve tehcir senaryosunu teşvik etmekle suçlanıyor. İsrail, sınır kapısını dört kez vurarak yardımların girişini reddettiği halde, bu durumun sorumluluğunu Mısır'a atıyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Refah Sınır Kapısı açık, ancak İsrail Gazze'ye yardımların girişine izin vermiyor. Üçüncü ülke vatandaşlarının tahliyesi için Mısır sorumlu tutuluyor. Ancak Mısır, bu insanların tahliye edilememesinden sorumlu değil" dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 21 Ekim'de düzenlenecek olan "Kahire Barış Zirvesi"ne atıfta bulunan Sözcü, zirvenin doğru bir çözüme ulaşmak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Gaza'daki insani kriz nedeniyle uluslararası düzeyde taraflar arasında çözüm arayışları devam ediyor.