Pekin'de İsrail Büyükelçiliği çalışanına bıçaklı saldırı

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Pekin büyükelçiliğinde çalışan bir personele bıçakla saldırı düzenlendiği ifade edildi. Çin makamlarından ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Pekin'de İsrail Büyükelçiliği çalışanına bıçaklı saldırı

İsrail Dışişleri Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak Pekin Büyükelçiliği çalışanlarından birinin bıçaklı saldırıya uğradığını iddia etti. Personelin hastaneye kaldırıldığı bilgisi de verildi.

Kimliği belirsiz bir kişi saldırdı

İsrail Büyükelçiliği açıklamasında saldırının nedeni açıklanmadı. yaralı personelin durumunun iyi olduğu belirtilirken hastanede tedavisinin devam ettiği ifade edildi. Ayrıca sosyal medya üzerinden bazı görüntülerde paylaşıldı. söz konusu görüntülerde beyaz kıyafetli bir saldırganın yere düşen büyükelçilik çalışanını defalarca bıçakladığı görülüyor. bıçaklanan kişi kanlar içinde uzaklaşmaya çalışırken saldırgan ise Topallar vaziyette ters istikamete gidiyor. Ardından Çinli vatandaşlar yer alıyor ambulansla hastaneye kaldırmak istiyor. ancak başka bir kişi ise ambulans beklemeden yaralının hastaneye götürülmesini söyleyerek başka bir araçla taşınmasını istiyor.

Konuya ilişkin Çin makamları tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.