SON DAKİKA| Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü

İsrail saldırıları altında olan Gazze'de yeni gelişmeler var. Gazze Sağlık Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu.

SON DAKİKA| Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü

Gazze günlerdir İsrail saldırıları ve ablukası altında. Hastanelerde yakıt olmadığı için Gazze'de sağlık sisteminin tamamen çöktüğü açıklandı. İsrail savaşın başından bu yana Tamam Bu uygularken cumartesi gününden bu yana kente kısıtlı miktarda sağlık yardımı girmesine izin veriliyordu.

18 günden bu yana devam eden İsrail Filistin savaşında adeta insanlık dramı yaşanıyor. Artık Gazze'de Hayat durma noktasına geldi. İsrail birçok hastaneyi bombalayıp sivilleri öldürürken Abluka altında bulunan Gazze'de hastanelerde tamamen sağlık sisteminin çöktüğü açıklandı.

Hastanelerde jeneratörleri çalıştıracak yakıt yok

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında hastanelerde dün gece itibarıyla yakıtın bittiği duyuruldu. Elektriklerin kesilmesi ile birlikte çok sayıda can kaybı olması bekleniyor. Çünkü şu anda hastanelerde Solunum cihazına bağlı yaşayan çok sayıda sivil var. Gazze Sağlık Bakanlığı da konu ile ilgili bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Hastanelerimizdeki sağlık sistemi tamamen çöktü" denildi. Filistin Kızılayı Gazze Müdürü Dr. Bashar Murad, çocuklar için süt bile bulamadıklarını açıklayarak "Hastanelerdeki malzeme tükendi, 10'dan fazla hastane hizmet dışı kaldı."