SON DAKİKA İsrail ordusu bu defa yardım deposunu vurdu

İsrail ordusunun abluka altında bulunan Gazze'deki Filistinlilere yönelik korkunç uygulamaları devam ediyor. İsrail bölgeye yardımları engellerken aynı zamanda düzenlediği bombardımanda yardım deposuna vurdu.

SON DAKİKA İsrail ordusu bu defa yardım deposunu vurdu

Hamas tarafından 7 Ekim'de başlatılan saldırıların ardından İsrail peş peşe bomba yağdırıyor. Abluka altında bulunan Gazze'de Filistinli vatandaşlar zor durumda. Bölgeye yardımların ulaşmasını da engelleyen İsrail son olarak Birleşmiş milletlere ait yardım deposunu vurdu. İsrail'in bu hamlesi ile birlikte Filistinliler insani ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor.

GAZZEYE İNSANİ YARDIM SAĞLANAMIYOR

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in saldırılarının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek son durumu açıkladı. Gazze'de şu anda elektrik su ve yakıt bulunmadığını belirten Birleşmiş Milletler yetkilisi, Gazze'deki kişilerin insani yardımının sağlanamadığını dile getirdi. Bölgedeki sorunlarla başa çıkacak durumlarının kalmadığını belirten Birleşmiş Milletler yetkilisi, İsrail'in var olan yardım deposunu da vurduğunu ifade etti.