SON DAKİKA Kazakistan'da madende yangın çıktı: 16 ölü, 31 kayıp

Son dakika haberi… Kazakistan Karaganda bölgesinde bulunan bir madende yangın çıktı. Yangın sebebiyle 16 kişinin öldüğü 31 madencinin kayıp olduğu açıklandı.

SON DAKİKA Kazakistan'da madende yangın çıktı: 16 ölü, 31 kayıp

Kazakistan'ın Karaganda bölgesinde bulunan bir madende 252 madencinin İçeride olduğu sırada yangın çıktı. Feci olayda 16 madencinin yaşamını yitirdiği açıklanırken 31 madencinin ise kayıp olduğu bildirildi.

“arcelormittal Temirtau” metalürji Şirketine ait madende yangını meydana geldiği belirtilirken şirket yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada madende yangın sırasında 252 işçi bulunduğu belirtildi. 205 işçinin içeriden çıkarıldığı ifade edilirken 16 madencinin cansız bedenine ulaşıldığı 31 madenci için ise arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Feci olaya ilişkin Kazakistan Cumhurbaşkanlığı da yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada hayatını kaybeden madencilerin Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilenirken yaralılara acil şifalar dilendi. Cumhurbaşkanlığı aynı zamanda bir komisyon kurularak olayın araştırılacağını da bildirdi.