Yunan vizon çiftliklerinde de Kovid-19 görüldü

Sınır komşumuz Yunanistan'da iki çiftlikte yetiştirilen vizonlarda ve çalışanlarda da Kovid-19 görülürken, hayvanlarda görülen Kovid-19 tehlikesinin gittikçe ülkemize yaklaşması endişe veriyor.

Yunan vizon çiftliklerinde de Kovid-19 görüldü

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka'da, mutasyona uğrayan Kovid-19 virüsünün vizonlardan insanlara bulaşbildiğinin ortaya çıkması üzerine, hükümet tarafından kürkleri için çiftliklerde yetiştirilen yaklaşık 17 milyon vizonun itlaf edilmesi kararı alındığı açıklanmıştı.

Danimarka genelinde bin 139 vizon çiftliği bulunurken en az 216 çiftlikte Kovid-19 virüsü olduğu tahmin ediliyor.

Avrupa Danimarka'da ilk kez görülen Kovid-19 virüsünün hayvanlardan insanlara geçmesi konusunu tartışırken, sınır komşumuz Yunanistan’dan gelen bir haber, Türkiye'nin de endişlenmesi için bir neden oluşturuyor. Yunanistan'da iki ayrı çiftlikte Kovid-19 taşıyan vizonlar tespit edildi. Kuzey Yunanistan’da yer alan Kozani ve Kesriye’de yer alan çiftliklerde çalışanların Kovid-19 taşıdığı tespit edildi.

Türkiye’ye yaklaşık 400 kilometre kuş uçuşu mesafede olan Kesriye’de yer alan çiftlikte ayrıca 10 kişide de Kovid-19 tespit edildi.

Vizon kürkü ticaretinde önemli ülkelerden olan Yunanistan’ın Danimarka gibi itlaf yoluna gidip gitmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.