16 milyon emekliye bayram öncesi büyük jest! Bakan Işıkhan açıkladı

Emekliye müjde geldi. Bakan Işıkhan bayram öncesi büyük haberi verdi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi sevinecek.

16 milyon emekliye bayram öncesi büyük jest! Bakan Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram öncesi 16 milyon emekli için sürpriz haberi açıkladı. Emekli zammı yapılmaması nedeniyle seçimde tepki çeken ve büyük bir hayal kırıklığı yaşayan hükümet, seçim sonrası önemli adımlar atıyor. Emekliler için yepyeni düzenlemeler yapılacak. Bakan Işıkhan, bu düzenlemelerin büyük bölümünü canlı yayında açıkladı. PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD bir çok kurumda emekliye özel ayrıcalıklar var. Üstelik emekli, milli gelir artışından da yararlanacak. İşte emekliyi bekleyen avantajlar ve detaylar…

EMEKLİYE ÖZEL İNDİRİM FIRSATLARI GELİYOR

Türkiye’deki milyonlarca emekli, yılbaşından bu yana geçim sıkıntısı yaşadıklarını hükümete anlatmaya çalıştı. Ancak, bir türlü emeklinin beklediği ara zam yapılmadı. Bunun bedeli ise ağır oldu. Sandıkta Ak Parti büyük bir yenilgi alsa da seçimden sonra yeni adımlar atılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılının “emekliler yılı” ilan edildiğini yıl başında açıklamıştı. Bu kapsamda da bir çok bakanlık hazırlık yapmaya başladı. Emeklilere yönelik yeni destek ödemesi ve indirimler gündemde.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN TEK TEK AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılına emekliler yılı ilan etmesi ile birlikte sürpriz haberler de gelmeye devam ediyor. Emekliler için Türkiye'nin farklı şekil şehirlerini gezmeleri amacıyla birçok indirim uygulanacak aynı zamanda Kültür Turları düzenlenecek. Bakanlık bankalarla protokol yaparak emekli promosyonlarına artış yapmıştı. Ayrıca bunun yanı sıra Tarım Kredi Market, PTT AVM, TCDD ve Türk Hava Yolları'nda emeklilere yönelik indirimlerde yapılacak. Böylelikle emeklilerin daha indirimli alışveriş yapması ve seyahatlerini de daha uygun fiyatlı olarak gerçekleştirmesi için çözümler sunulacak.

TEMMUZ AYINDA MAAŞLARA İYİLEŞTİRME BEKLENİYOR

Emekliler için diğer bir sürpriz ise Temmuz ayındaki maaş zammı olacak nokta emekli maaşlarına Önümüzdeki Temmuz ayında önemli bir iyileştirme yapılması planlanıyor. Bunun yanı sıra emekli maaşı alan vatandaşlara sosyal destek ödemeleri de sağlanacak. Emekli kartı ile birlikte fatura ödeme yardımı, market alışverişi için nakit destek ve daha birçok imkan gelecek. Nisan ayı sonuna kadar tüm bu gelişmelerin emeklilere duyurulacağı tahmin ediliyor.