Dillerden düşmüyordu! Dizisi yapılıyor

Sabahattin Ali'nin ünlü eseri Kürk Mantolu Madonna'nın beyaz perdeye aktarılacağı senelerdir konuşuluyordu.

Dillerden düşmüyordu! Dizisi yapılıyor

Eserin dijital dizisinin çıkarılacağı haberi verilirken yönetmen koltuğunda oturacak isim de netlik kazandı. Daha önce filminin çekileceği konusuyla gündem olan Kürk Mantolu Madonna romanına dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sabahattin Ali'nin en çok okunan eserlerinden biri olmayı başaran romanın dizisinin çıkacağı haberi paylaşıldı. Gazeteci Birsen Altuntaş'ın bir haberine göre dizinin yönetmen koltuğunda ise Enes Ateş oturmaya hazırlanıyor.

dillerden-dusmuyordu-dizisi-yapiliyor.jpg
SENELERDİR KONUŞULUYORDU
Senelerdir filminin çekilmesi planlanan, defalarca haberi yapılan ama hayata geçirilemeyen Sabahattin Ali’nin romanı Kürk Mantolu Madonna’yla alakalı yeni bir karar verildi. Kürk Mantolu Madonna Türk edebiyatının efsane yazarı Sabahattin Ali’nin unutulmaz romanı olarak gündemini ve güncelliğini korumaya her daim devam ediyor. Usta yazarın başrol karakteri Rasim’in gözünden, onun yeni iş yerinde tanıştığı Raif Efendi’nin hikâyesi üzerine kurulu roman adını Raif Efendi’nin Almanya’da gittiği sergide gördüğü resimden almakta. Okuyanların bir rüyanın içine girdiği kitabın yıllardır sinemaya aktarılacağı konuşulmaktaydı. Fakat bu plan hayata geçirilememişti. Kürk Mantolu Madonna Alman ve Türk ortak yapımıyla dijital dizi olmaya hazırlanıyor.

dillerden-dusmuyordu-dizisi-yapiliyor-002.jpg
YÖNETMEN KOLTUĞUNDA ENES ATEŞ OTURACAK

Son olarak Grimme ödüllü Netflix orijinal dizisi German Genius’u yapan Alman yapım firması CABFilm ile büyük ses getiren Cem Karaca, Dilberay ve Barış Akarsu’nun filmlerinin yapımına imzasını atan Fikri Harika Prodüksiyon dizi için yola koyuldu. Alman Türk ortak yapımı projenin çekimleri hikâyenin ruhuna uygun olarak hem Türkiye’de, hem de Almanya’da gerçekleştirilecek. Dizinin Almanya çekimlerini Matrix, John Wic k4 ve Babil gibi bir çok projeye ev sahipliği yapan Studio Babelsberg ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda yapım firmalarının ortak belirlediği isim olan Enes Ateş olacak. Oyuncu kadrosu yakında şekil kazanacak olan proje için Almanya ve Türkiye’deki dijital platformlarla görüşmlerine devam ediyor. Dizinin başrol oyuncusu ise şimdiden merak konusu oldu bile.