Ailelere PTT'den Müjdeli Haber! 1-2-3 Çocuklu Ailelere 6.500 TL Yardım!

Ailelere yönelik yeni sosyal yardım ödemeleri ve başvuru süreci belli oldu. Çocuk sahibi aileler için Nisan ayı yardımları haberimizde…

Ailelere PTT'den Müjdeli Haber! 1-2-3 Çocuklu Ailelere 6.500 TL Yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin yüzünü güldürecek yeni bir sosyal yardım programını hayata geçiriyor. Çocuk sahibi ailelere yönelik bu destek paketi, PTT aracılığıyla ödenecek ve nisan ayı itibarıyla etkinleştirilecek. Özellikle çocuklu aileler için büyük bir destek sağlayacak olan bu yardım paketinin detayları, sabah saatlerinde yapılan açıklama ile duyuruldu. Çocuk sahibi aileler, ortalama 6.505 TL’ye varan nakit desteğinden yararlanma fırsatı bulacaklar.

2024 SOSYAL EKONOMİK DESTEK (SED) PROGRAMI

SED programı kapsamında, çocukların eğitim seviyelerine göre belirlenen miktarlarda yardımlar sağlanacak. Bu yardımlar; okul öncesi için aylık 3.614 TL, ilköğretim öğrencileri için 5.421 TL, ortaöğretim öğrencileri için ise 5.782 TL olarak belirlenmiştir. Yüksek öğrenim gören çocuklar içinse 6.505 TL SED ödemesi yapılacaktır.

SED YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yardımdan faydalanmak isteyen aileler, e-Devlet platformu üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Başvuru sürecinde doldurulacak başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Başvurusu onaylanan vatandaşların ödemeleri, her ay düzenli olarak hesaplarına aktarılacaktır.