Ekonomi kahini kara haberi verdi! Dolar ve altını olanı kahredecek günler geliyor

Altın ve dolar sahipleri için kıyamet günü uyarısı geldi. Ekonomi kahini son dakika olarak duyurdu. O tarihte yerle yeksan olacak.

Ekonomi kahini kara haberi verdi! Dolar ve altını olanı kahredecek günler geliyor

Milyonlarca kişi elindeki Türk lirasını değerlendirmek amacıyla genellikle dolar ve altın yatırımı yapmayı tercih ediyor. Özellikle son günlerde İran ve İsrail arasında yaşanan gerilim nedeniyle piyasalarda dalgalanmalar yaşanıyor. Borsada sert düşüş ve çıkışlar yaşandı. Altın fiyatlarında ise savaş fiyatlandırması var. Ekonomi uzmanları ise elinde altına olan doları olan ve altın borcu olan vatandaşları uyarıyor. Son uyarıysa ekonomi kahini Devrim Zelyut’tan geldi. Peki altın ve dolar ne olacak? Altın ve dolar düşecek mi Yoksa çıkacak mı?

SIKINTILI GÜNLER YOLDA

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, İsrail ve İran arasında yaşanan gerilim sonrası ekonomideki son durumu değerlendirdi. Altın ve dolar konusunda kritik uyarılar yapan ünlü Ekonomist, hükümetin çeşitli önlemler almasına rağmen Türkiye'nin başındaki bu beladan sıyrılmasının zor olduğunu dile getirdi. Sıkıntılı günlerin çok yakın olduğunu belirten Zelyut, Mutlaka bu konuda sıkı tedbirler alınması gerektiğine vurgu yaptı.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYABİLİRSİNİZ

Dolar kuru için 41-43 arası beklenti içinde olanların hayal kırıklığı yaşayabileceğini belirten Zelyut, Rakamların daha da yukarı yönlü hareket etmesinin olası bir ihtimal olduğunu dile getirdi. Özellikle dolar borcu olanların ya da dolarla iş yapanların bunu göz önünde bulundurarak hareket etmelerinin doğru olacağını belirten ünlü Ekonomist, şimdiden önlem almak gerektiğini de dile getirdi.

DOLAR KURU NE KADAR OLUR?

Hükümetin dolara müdahale etmemesi durumunda kurum kısa süre içinde 41 ile 43 TL arasında yükseleceğini belirten ünlü Ekonomist, bu seviyelerde tutulmasının mümkün olduğunu ancak gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

ALTIN FİYATLARI NASIL OLACAK?

İsrail İran geriliminin gölgesinde altın fiyatları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Zelyut, altının gücünün yüksek olduğunu ve jeopolitik sıkıntıların da bu gücü etkilediğini dile getirdi. Altın fiyatlarında şu anda Savaş fiyatlandırması olduğunu da vurgulayan Ekonomist, sıkıntılı sürecin sona ermesi ile birlikte yatay bir seyir içine girebileceğini ifade etti.