Ulus: CHP belediyelerinin Özışıklara ödeme yaptığını yazdığım için işten çıkarıldım

KRT TV muhabiri Çağdaş Ulus, CHP’li Maltepe ve Ataşehir belediyelerinin Süleyman, Hadi ve Baki Özışık kardeşlere düzenli ödeme yaptığını yazdığı için işten çıkarıldığını duyurdu.

Ulus: CHP belediyelerinin Özışıklara ödeme yaptığını yazdığım için işten çıkarıldım

Gazeteci Çağdaş Ulus sosyal medya hesabından "CHP'li belediyelerin Hadi-Süleyman ve Baki Özışık kardeşlere düzenli ödeme yaptığına dair attığım tweetler sonrası @krtkulturtv yönetimi tarafından hukuksuzca iş akdim feshedildi. Kamuoyuna açıklamamdır" diyerek yazılı açıklamasını paylaştı.

Sözkonusu açıklamada Ulus işten çıkarılma sebebinin 22 Mayıs'ta yaptığı paylaşımlar olduğunu söyledi.

Çağdaş Ulus, Sedat Peker’in Hadi Özışık ile görüşmesinin yayınlanmasının ardından, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda şöyle yazmıştı: 

“Halkın parasını Özışık kardeşlere yediren Maltepe belediyesindeki olaylara virgül koyup bir başka CHP’li belediyeye geçelim. Karşımızda Ataşehir belediyesi yönetimi. Soralım, her ay Baki Özışık’a neden ödeme yaptınız?”

Söz konusu ödemelerin ilan parası adı altında yapıldığını belirten Ulus, ayrıca Özışık kardeşlere CHP’li belediye tarafından araba tahsis edildiğini de öne sürmüştü.

ÇAĞDAŞ ULUS KİMDİR?

2012 yılında yapılan KCK tutuklanmalarında adı gündeme gelen Çağdaş Ulus, Vatan gazetesinde çalışırken, Fetullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen İhsan Kalkavan’ın yeğeni Faruk Kalkavan’ın karıştığı ve moda tasarımcısı Sinem Yalçın’ın hayatını kaybettiği  kaza ile ilgili haberi için araştırma yaptığı anlaşılınca tutuklanmıştı. FETÖ'nün kumpası ile "PKK gazetecisi" olarak yandaş medyada lanse edilen Çağdaş Ulus, 268 gün süren tutukluluğunun ardından salıverilmişti. Çağdaş Ulus, tutukluluk günlerini “Cemaat İsterse” kitabında anlatmıştı.