AŞISIZLARA YASAK GELDİ!

TFF Yönetim Kurulu, 2021-2022 sezonunda oynanacak profesyonel müsabakalara stadyum kapasitelerinin yüzde 50'si oranında, localara ise tam kapasite ile seyirci alınmasına karar vermişti.

TFF Sağlık Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yaptığı istişareler sonucunda Seyircilerin Stadyumlara Giriş Şartlarını belirledi.

Merhaba sevgili okuyucularım, uzunca bir süredir birbirimizden ayrı kaldık. Türkiye Liglerinin başlamasına çok kısa bir süre kaldı ve TFF statlara girişler ile ilgili yasak, kuralları açıkladı. Açıklama bu sezonu kapsıyor.

Açıklamanın 2 önemli maddesi var birincisi deplasman takımın taraftarları bu sezon takımlarını rakip sahada destekleyemeyecek. İkincisi ise asıl önemli madde Aşısı olmayanlar stadyunlara hicbirsekilde alınmayacak.

Birinci konudan devam edersek; insanların taşkınlık veya ortamı bozmayan kişilerin ortamı bozanlar ile aynı kefeye konarak sanki suç islemisler gibi cezalandirilmalari insan hak ve özgürlüklerine aykırı olduğundan karşıyım. Sıkıntılı kişilere verilen cezayla etliye sutluye karışmayan belki de hayatında ilk defa maça gidecek insanları futbola kusturmekten başka bir şey değildir bu karar. 

Eski bir tribün kovalamış biri olarak nasıl zamanında e-bilete hayır kampanyası yapıldıysa #deplasmanımadokunma kampanyası yapılırsa eğer ona da destek vereceğim ve bilinçli sporseverlerin de katkı vermesini istiyor ve bekliyorum.

Simdi gelelim asıl konuya. TFF'nin açıkladığı bir diğer önemli maddede #aşısızlar statlara alınmayacak. Buna diğer konuya ne kadar katilmoyorsam o kadar katılıyorum. Çünkü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde benim özgürlüğum biter anlayışıyla büyüyen nesilden birisi olarak, başkalarına zarar verecek hatta öldürecek bir virüsün tek girmediği yer olan tribüne girmesini engellemek için alınmış bir karar. Sonuna kadar destekliyorum.

O hastalarda maça gitmek isteyebilir evet ancak bulastirici veya taşıyıcı sıfatından kirtulduklarinda. Ülkemiz ve tiplumumuz için bu hastalıktan kurtulmak için alınmış desteklenmesi gereken bir karar. 

İnşallah bu alınan karar pratikte de hayata geçer, aksi halde gözlemlemek erime göre pratikte uygulanmayan kıraathaneler deki gibi  virüslü kişiler farkında olmadan stada giden herkese bulaştırır. Kıraathane ye az insan gidiyor takibi nispeten kolay ancak özellikle kitlesi yüksek takımların maçlarına giden on bin kişiyi takıp etmek ne kadar kolay olabilir. Ve o kişileri tespit edene kadar 1 kişinin 10 kişiye bulaştığını hesaplarsak varın siz düşünün arkasını...

Son söze gelecek olursak;

Deplasman haktır.

Sağlık hayattır.

Önceki ve Sonraki Yazılar