ANAYASA ÖNERİMİZ ÜZERİNE

8 Ocak 2012 tarihinde   "Nasıl Bir Anayasa" adlı kitap önerimizle tartışma sürecine katıldık.

Anayasa ihlali iddiası ile iki ayrı davada idam isteği ile yargılanmamız, kimi siyasilerin "bunların kırkını asmazsanız memlekette anarşi düzelmez" öğütüne uymayıp üç arkadaşımızın Anayasa ihlali suçlaması ile infazı, bizim ise "asılmayıp beslenmemiz" üzerine sağ kalmamız bu öneriyi yapmamızda etken olmuştur. Ama Anayasa üzerinde esas durmamızın nedeni, genç insanların sağ sol demeden topluca asan 12 Eylül darbesidir.68 kuşağında eksik kalan asmayı, 78 gençliğinde tamamlamasıdır.Her türlü ihaneti,sorumsuzluğu, aymazlığı yapan kimi siyasilerin kulaklarını çeken memleketi kurtarma iddiasındaki 12 Eylül darbecilerinin, Anayasa ihlalini gerekçe göstererek  sağlı sollu 40 genci asmasıdır. 

Anayasa ve yasaların yaşanabilir bir ülke olmamız için her yurttaşın katılımının sağlanacağı bir ortamın ürünü olması gerekir. 

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonuna 23.01.2012 tarih ve 76514 sayı ile verdiğimiz bu önerideki değerlendirmelerimiz, tesbitlerimiz ve önerilerimiz bugün de geçerliğini korumaktadır.

1-1876,1921,1924,1961, 1982 anayasaları, devletimizin devamlılığına benzeyen bir süreci göstermektedir. Bu nedenle birbiri ile iltisaklı olan  bu Anayasa ların güncelleşmiş devamı gerekir. Bu süreçleri yok sayan bir Anayasa olmamalıdır. 

2-Varolan meclis dışında bir kurum, salt Anayasa önerisi hazırlamakla görevli bir kurucu meclis taslak hazırlamalıdır.

3-AKP iktidarının devamı için bir fason darbe provakosyonu  ile ülkemizin küresel güçlerin istediği bir ortama sürükleneceğini 2012 de tesbit etmemiz gibi(s. 37), şimdi bu amaca yönelik sokak hareketlerinin ve kişilere yönelik suikastların toplumu olmadık bir Anayasa "de facto" su ile karşılaştırmasının işaretleri vardır.Bu üç konu kitabımızda ayrıntılarıyla ele alınmıştır. 

Kamu oyuna yansımayan ortamlarda hızlanan yeni Anayasa çalışmalarında, başta üyesi olduğumuz partinin , meclis başkanlığının,Cumhurbaşkanlığının, görevlendirilen yeni

Anayasa taslağı hazırlama kurulunun önerimizi dikkate alması bir yurttaş olarak dileğimizdir.

NASIL BİR ANAYASA önerimiz sadece kitap halinde TBMM başkanlığından yukarıda verdiğimiz tarih ve no ile  edinilebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar