ÜÇ MEKTUBUN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

WhatsApp'tan iletildi. Cumhurbaşkanı keyifli. Fıkrayı anlatıyor. Yeni sadrazam masasında bulduğu mektupları sıkıştıkça açar, son mektup yeni sadrazam için üç mektup hazırlamasını önermektedir.

Önceki kim, yeni sadrazam kim, yeni sadrazam da gideceği için üç mektup hazırlıyor, gidecek kim.

Siyasi analojiyi altüst eden bir durum. Sadrazamlık, yani başbakanlık olmadığına göre, yeni gelecek olana üç mektubu Cumhurbaşkanı hazırlayacak. Anlatısının en sonu, yani gidici olma durumu, dinleyen partilileri kahkaya boğuyor.

Bu denli iktidar değişikliğine müsait siyasi ortamda iktidarın gitmesinin esprisini muhalefet yapmıyor, iktidar kendi kendisini eleştiriyor.

Muhalefet kanadındaki ardı ardına istifalar, parti kurmalar, iktidarla uğraşmaktan çok birbiriyle uğraşmalar, parti yönetimlerini çiftliğe döndürmeler, önseçimsiz yapılan seçmelerle üç gün sonra partiyi terkedeceklere milletvekilliği dağıtmalar  bu sonucu doğurdu.

Biz, sıradan üyeler, önlerine konulan her bir basamağı halktan koparan siyasi merdivende tırmanmaya reddedenler, iktidarın ve Cumhurbaşkanının aleni olarak yaptığı "muhalefetle kafa bulmasını" üzerimize almıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar