M. Haluk Yalçınkaya

M. Haluk Yalçınkaya

WİLMA ELLES İLE CANNES'DA SOHBET

Uzun zamandır sevdiğim dinlediğim bir şarkı var, arada da dinlerim. "Englishman in Newyork" bazen kendimi dünya'da bir uzaylı gibi hissederim. O zaman da bu şarkıyı dinlerim ve güzel moral olur. Herkes bazen kendini yaşadığı yerde yabancılaşmış hissetmez mi ?

Türkiye ile Almanya kuzen ülkeler gibidir, en azından halkları Türkiye'den Almanya ya giden ya kuzenimiz ya da bir akrabamız vardır. O yüzden her Türk vatandaşına Almancılar sempatik gelmez mi ? Arada Türkiye ye yerleşen çalışan Almanlar da vardır.

İşte bu yazımda Almanya'da Türkler ile yaşamış Almanya'da Türk kültürünü sevmiş hatta Türk vatandaşı olmuş bir Alman asıllı Türk oyuncu Wilma Elles ile yaptığım söyleşiyi sizinle paylaşmak istiyorum.

M.Haluk Yalçınkaya: Wilma hanım, direk o sorudan başla yeni proje var mı?

Wilma Elles: Evet, şimdi benim böyle bir totem var, ben her zaman proje bittikten sonra anlatırım eski tüm projelerde böyle bir totemim oldu. Yılbaşında önce Amerika’da bir tane film çektim, bu çok güzel bir çalışma oldu. Çekimler California’da oldu.

Projede Türk yoktu. TheNightfall diye bir film projesi idi, sonra da Amazon Prime için bir dizide oynadım, devam eden projeler var. Sonra ben de bir tane Zeki Sincar’ın yapımcılığını üstlendiği bir mafya filminde oynadım, İntikam Oyunları. Bir de bir tane Netflix dizisinde oynadım şu anda söyleyebileceklerim bu kadar. Gerisi süpriz.

M.Haluk Yalçınkaya: Yeni projeler hakkında bir tüyo verseniz, olmaz mı?

Wilma Elles: Yok şu anda olmaz, daha yeni, takipte kalın

M.Haluk Yalçınkaya: Ne zamanyayınlanacak dizi, belli mi ?

Wilma Elles: Daha yayınlanmadı çünkü lk ben açıklamak istemiyorum ama şu kadarını söylüyeyim çok güzel bir proje. Çekimler güzel geçiyor yani bir çok tarih üstüne bir tane program çektim. Avrupa ve Türkiye’nin arasında olan bir program,TV8 INT için. Çalışmalar çok güzel geçiyor çok şükür.

M.Haluk Yalçınkaya: Peki siz bu kadar koşturmaya rağmen çocuklarınıza nasıl yetişiyorsunuz?

Wilma Elles: Dünya da birçok örnekler var, yani çocuklu anneler hem oyuncu hem anne, zaten bence annelik oyunculuğa ve oyunculuk anneliğe çok uyum sağlıyor çünkü yaratıcı bir şekilde çalışıyorsunuz, Ben çocuklarım ile spor yaparım, şarkı söylerim, fikirler üretiriz yani birlikte aslında çalışıyoruz ve çok eğleniyoruz.

M.Haluk Yalçınkaya: Sizin sinema yorumunuz ne? Sizce sinema nedir?

Wilma Elles: Mesela niye sinemaya gidelim tek başına evde film izleyebiliyoruz çünkü duygular paylaştıkça daha güzel olur. Oyunculuk yapıyorum, evde kendi kendime hayaller kurabiliyorum ama ben oyunculuk yapıyorum hayallerimi canlandırıyorum çünkü ben bunu başka insanlarla birlikte yapıyorum paylaşıyorum. İnsanlar toplu bir eğlence yapımca daha çok mutlu oluyor, mesela futbol maçları kocaman arenada izlenir çünkü o şekilde daha coşkulu olur. O yoğun duygulara sadece sinemada girebiliyorsun, o yüzden sinemalarda filmler izlemek tabiiki evdeki tek başına film izlemek hiç alakası yok ve daha çok zevkli gelir.

M.Haluk Yalçınkaya: Peki Wilma hanım siz Türkiye’ye ilk geldiniz benim hatırladığım "Öyle bir geçer zaman ki" adlı dizi ile başladınız? Bu diziden sonra bu kadar çok Türkiye’de sevileceğinizi, edileceğinizi, daha güzel işler de paylaşacağınızı düşünüyor muydunuz?

Wilma Elles: Yok, öyle bir şey beklemiyordum, ama benim zaten her zaman yani birinci sınıftan itibaren Türkler ile çok yoğun bir bağlantım vardı mesela benim ilk okul arkadaşım bir Türktü sonra sürekli bu şekilde çok Türk dostum oldu ve devam etti. İlk sinema filmim bir Türk filmi idi, Almanya’da bir Türk yönetmen ile çalıştım , sürekli böyle tesadüfler vardı hayatımda o yüzden hep böyle kaderimde böyle bir Türklük vardı, bunun için çok sevindim.

M.Haluk Yalçınkaya: O zaman siz, sözünüzü kestim özür dilerim, siz demek ki çocukluğunuzdan, gençliğinizden beri Türkler ile iç içe büyüdünüz.

Wilma Elles: Evet, evet aynen öyle.

M.Haluk Yalçınkaya: Türkiye'de yıldız olmanızda size bir avantaj sağladı. Kaderiniz böyle çizildi.

Wilma Elles: Aynen öyle, evet. Çok ilginç yani.

M.Haluk Yalçınkaya: Evet, çok ilginç. Peki hedefiniz ne şimdi? Çok projelerde çalışıyorsunuz, hedefiniz ne?

Wilma Elles: Evet, daha çok fazla yapmak istediğim projeler var. Şu anda bir çok arkadaş bana diyor ki “sen yapımcı ol, yapımcılık yap” ama bilmiyorum tabii ki ama düşünüyorum. Bu çok farklı bir alan, çok çok farklı. Şu anda zaten oyuncu olarak çok çalışıyorum. Umarım her zaman öyle kalacaktır.

M.Haluk Yalçınkaya: İnşaallah, muhakkak öyle kalır. Sizi dizi ve filmlerde görmekten memnunuz.

Wilma Elles: Teşekkür ederim.

M.Haluk Yalçınkaya: Ben teşekkür ederim.

Bu güzel sohbet için teşekkür ederim wilma yolun açık olsun. İyi Seyirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar