DÜNDEN BUGÜNE ÇAĞRIŞIM

Dünden Bugüne Çağrışım. Dolarla İlgili Bir Hatıra

Sene 1997.

Azınlık hükumeti ülkeyi yönetiyor.

CHP, yani Baykal da dışarıdan hükumete destek veriyor.

O sene borsa ve dolar bir düşüyo,r bir yükseliyor. Herkes ekonomik kriz ha çıktı ha çıkacak beklentisi içinde.

O tarihlerde bir tabur asker ve epey korucu ile dağlarda büyük bir operasyona giriştik. Şimdiki gibi İHA, SİHA, drone vs hak getire. Tabana kuvvet sekiz on saat yürüyüşle görev yerine gidiyor günlerce arazide kalıyor, dağı taşı aradık taradıktan, görevimizi yerine getirdik sonra da yine aynı şekilde geri dönüyorduk.

İşte buna benzer bir görevle yine dağlara vurduk kendimizi. Hava kararınca yollara düştük, ertesi gün yoğun bir faaliyette bulunup akşam kalacağımız yerde tedbirlerimizi alıp konakladık. Derken beş on korucumuz etrafımıza toplanmaya başladı. Ondan bundan konuşurken konu döndü dolaştı hükümete ve ekonomiye geldi dayandı. Herkes kendince bir şeyler dedi. Ama en güzelini son konuşan yaşlıca köy korucumuz söyledi. Sonra da dedi ki;

“Yahu boşa konuşuyorsunuz. Hala bir şeyden anlamıyorsunuz? Yahu durum bellidir. Hükümet azınlık değil midir? Azınlıktır. Hükümeti kim destekliyor? Baykal. İşte tamam. Görmüyor musunuz? Baykal hükümeti destekliyi dolar düşiyi, borsa yükseliyi. Baykal hükümeti desteklemiyi borsa düşiyi dolar yükseliyi? Eyi de babam! Dolardan kim kazanıyi borsadan kim kazaniyi anlamadınız mı? Yav valla bilmem ama. Her halde bu işten Baykal kârlı çıkiyi.”

Hepimiz bu düşünceye gülüp geçsek de aslında değişik ve haklı bir bakış açısıydı.

O günden bu güne gelince ABD dolarını, İstanbul borsayı bilmem ama eski maliye bakanının adının geçmesi bile doların ateşini yükseltmesi ne anlama geliyor açıkçası tam olarak kendime izah edemiyorum.

Ne diyelim korucumuzun yaşıyorsa Allah selamet versin, yaşamıyorsa Allah rahmet eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar