YUSUF HALAÇOĞLU'NUN TEKLİFİ

Yusuf Halaçoğlu’nu beğeni ile takip ederim. Söylediği her söze güvenirim. Bir Bilim insanı olma özelliğini asla göz ardı etmeden, bilginin verdiği cesaretle öz güveni yüksek tarihçilerimizdendir. Bazı ikbal peşinde koşan, tartışılan milli meselelerde dahi kendi fikrini açıklamaktan korkan siyaset yalakası kimi anlı şanlı tiplere de benzemez. Onlar gibi siyasetin ve siyasetçinin dümen suyunda yol almaz. Yani ne tatlı su balığıdır ne de evin besleme kedisi türünden tarihçi de değildir.

Yusuf Halaçoğlu; Türk tarihine, Osmanlı’daki Ermeni meselelerine hâkim, kimin ne olduğunu, açıklayacak kadar bilgiye sahiptir. Yusuf Halaçoğlu 24 Nisan günü ki sosyal medyadaki Twetter hesabında aynen şu cümleleri paylaşmış. 24 Nisan herkes ABD Başkanı Biden ne söyleyecek diye kimileri endişeyle, kimileri merakla bekliyor. Bu konuda ne yapmamız gerektiği hakkındaki görüşümü sizlerle paylaşıyorum. Tarihimizle yüzleşmeye hazırız. Zira soykırım gibi bir âdi suçu atalarımız kesinlikle işlemedi.” Bu paylaşımının altına eklediği bir bilgi notunda da, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde götürdüğü bir teklifi hatırlatmış. Yusuf Halaçoğlu hocanın teklifi oldukça cesur ve kendinden emin bir bilim insanının teklifidir. Bu teklifinin içeriğini paylaştığı bilgi notu da aynen aşağıdadır.

Yusuf Halaçoğlu Hocamızın önerisini bir adım daha ileriye götürerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mecliste grubu bulunan veya bulunmayan tüm siyasi parti liderlerini de yanına alarak, tüm dünya basınının önüne çıkıp Türk Milletine iftira atan herkese hodri meydan demesini teklif ediyor ve bekliyorum. Oldukça makul ve etkili olacak bir yöntem olarak görüyorum.

Ayrıca Yusuf hocanın belirttiği istikametinde ABD Başkanı Biden aleyhine ve sözde Ermeni Soykırımı iftirasını Türk Milletinin üzerine atan parlamentolara, gerek illerdeki barolarımız vasıtasıyla ve gerekse avukatlarımız vasıtasıyla NEFRET SUÇU işledikleri gerekçesiyle dava açmalarını öneriyorum.

Bakalım el mi yaman bey mi yaman görelim. Kaderimiz neyse yüzleşelim.

Konunun uzmanları ve devletin yetkilileri buyurun er meydanına.

Önceki ve Sonraki Yazılar