Prof. Dr. Osman Erk

Prof. Dr. Osman Erk

SAĞLIKLI SU

Su; sadece su değildir. Su olmazsa olmaz, vücudu yıkayıp temizleyen, toksinlerden arındıran, enerji vererek metabolizmayı hızlandıran antioksidan, multivitamin karakterinde muhteşem bir besin maddesidir. Kronik hastalıkların bu kadar yaygın olmasının en önemli nedenlerinden biri yeterli ve kaliteli su içmemektir. Yapılan çalışmalarda dünyadaki en uzun yaşayan insanların bulunduğu Okinawa ve Pakistan’daki Hunza bölgelerinde yaşayanlar incelendiğinde en önemli faktör olarak temiz su kaynaklarına sahip olmaları ve yeterli miktarda su içmeleri ön plana çıkmıştır. Maalesef dünyada temiz su kaynakları neredeyse kalmamıştır. Tarım ilaçları, kimyasal gübreler, evsel/endüstriyel atıklar, kimyasal toksinler, kanalizasyon suları ve petrokimyasal sızıntılar su kaynaklarının kirlenmesine neden olmuştur. Kirletilen su kaynakları çeşitli kimyasal dezenfektanlarla temizlenmeye çalışılmaktadır.

Su; patojen mikroorganizma asla içermemelidir, mikrobiyolojik açıdan steril olmalıdır. Her yıl ABD’de sulardan kaynaklanan bir milyon ishal vakası ortaya çıkmakta ve yılda en az bin kişi bu nedenle hayatını kaybetmektedir. Sağlıklı su vücudun ihtiyacı olan kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum, demir gibi mineralleri içermelidir. Bu mineraller zaten gıda kaynaklarımızda çok az bulunmaktadır. Sağlıklı su mineral ihtiyacının bir bölümünü karşılayabilmelidir. Sağlıklı su alkali karakterde ve elektron bakımından zengin olmalıdır. Vücutta biriken toksinler asit karakterde ve proton yapısındadır. Bu toksinlerin vücuttan atılabilmesi için negatif yüklü elektronlara ihtiyaç vardır. Çeşitli yöntemlerle suya elektromanyetik unsurlar uygulanarak elektrondan zengin su elde etmek mümkündür. Suyun pH’sı 8 ve üzerinde olmalıdır. Asidik karakterde olan sağlıksız bünyelere asit pH’da su verilerek vücut daha toksik hale getirilmemelidir. Suyun enerji yüklü ve elektron bakımından zengin olup olmadığı OAP (oksidasyon azaltma potansiyeli) değeriyle anlaşılabilir. Bu değer milivolt cinsinden ölçülebilmektedir, -250 ve üzerindeki değerler idealdir.

Su; H2O moleküllerinden oluşmaktadır. Su moleküllerinin küme yapmadığı ve tek başına bulunduğu su, bütün hücrelere kolaylıkla nüfus ederek hücrelerdeki toksinleri ve kimyasalları bağlar ve vücudu arındırır.

Kısaca su; mikroorganizmalardan arınmış, mineral bakımından zengin, alkali karakterde, enerji ve elektron yüklü, tek tek su moleküllerinden oluştuğunda sağlık açısından en değerli besin maddesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar