PKK TÜRKİYE'DE YASAL MI?

Terör örgütü PKK’nın alt birimleri olan HDP ve DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) derhal kapatılmalıdır . 

Uluslararası bir terör örgütü olan PKK’nın T.C.’de yasal bir örgütü olamaz. 

Bu konuda, hukuku bugüne kadar uygulamayan kurum olan merci T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi'dir. 

Birincisi, bu merciler bu tutumlarından dolayı, esasında T.C.’ne ve Türk Milletine karşı suç işlemektedir. Teröristleri yasal yaptırım uygulamayarak meşrulaştırmaktadırlar.  

İkincisi, bu kurumların PKK’nın T.C.’deki alt birimlerine karşı bu yasal yaptırımı yapmaması, uluslararası bir terör örgütü olan PKK’nın imha edilmesi ve terörizme karşı verilen mücadelede uluslararası hukukun evrensel normlarına ve teammülerine de aykırıdır. Terörizme karşı verilen mücadeleyede zarar vermektedir.

Fransa, ABD, Çin, Rusya, İspanya, İtalya, Hindistan vb ülkeler böyle bir terör örgütüne ve alt birimlerine  ülkelerinde asla müsade etmiyor ve hukuku uyguluyor. Bu uygulama hukukun üstünlüğünü kabul eden her uygar devlet, millet, kurum, kuruluş ve birey için geçerli bir düşünce ve yerine getirilmesi gereken meşru bir taleptir.

Bu yüzden T.C. Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi derhal görevini yapmalı ve terör örgütünün Türkiye'deki yasal görünümlü kurumlarını kapatmalı, liderlerini hukuk çerçevesinde cezalandırmalı ve taşınmaz mallarına el koymalıdır.

Bu hukuki müdahale meşru devletler için en meşru haktır.. 

T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi’nin  hiç bir şey yapmaması, esasında PKK’yı dolaylı yoldan korumaktır. 

T.C.  hukukunu koruması gereken iki önemli mercinin terör örgütünü ve türevlerini pasif kalarak korumaya hakkı yoktur. 

Bu konuda sorun PKK ve alt birimleri olan HDP ve DBP’de değil, T.C.’nin hukukunu işletmeyen T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi’ndedir.

Bütün bunlara bakarak, hukuku, aklı ve bilimi kabul eden bir birey olarak bügün esasında sorulması gereken en önemli iki soru ise: 

1) acaba PKK Türkiye‘de söylemde terörist, ama fillen ve hukuken ise yasal mıdır? 

2) başka ülkelere siz PKK’yı koruyor ve destekliyorsunuz suçlamaları getiren Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye’deki durum yukarıda anlatıldığı gibiyken, PKK ile mücadelede ne kadar samimidir? denmesi ve sorgulanması tuhaf kaçmamalıdır.

Her devlet gibi T.C.’de bu konuda öncelikle kendi hukukunu işleterek  tutarlı olmalıdır. Aksi taktirde, terörizme karşı işbirliği ve mücadelede ciddiye alınmazlar. Bunun için, T.C. öncelikle tutarlılığını meşru yasal süreci işleterek göstermelidir. Bunu yapmadığı taktirde ise, yaptığı sadece gerçekten ve gerçekte söylem ve söylevlerle dolu bir avuç muammadan öteye bir yol almayacaktır...

Önceki ve Sonraki Yazılar