İYİ Kİ VARSIN SELMANPAKOĞLU, HİZMETLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ

Çok değerli hemşerilerim ve Hacıbektaş’ımızı seven canlar, önceki üç dönemde Hacıbaktaş Belediye Başkanlığı yapmış olan Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun özgeçmişi ve hizmetlerini önceki yazılarımda 50 madde olarak özet halinde yazmıştım. Başkanın hizmetlerini sıralamaya devam etsem 50 değil belki 550’yi bulurdu. Hemşerilerim ve sevenleri adına Selmanpakoğlu’na yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Selmanpakoğlu ‘’Hizmetlerini unutmayacağız ’’ Sevgili dostlar, önceki yazılarımda yazmadığım bazı konuları da yazmak istiyorum. Sonra istek üzerine bu yazımda başkanın 50 maddelik hizmetlerinin 25 maddesini tekrar yazdım. Yazım uzamasın diye geriye kalan 25 maddeyi de gelecek yazımda yazacağım. Lütfen okuyun derim.

LÜTFEN SERAMİK BÖLÜMÜNÜ HACIBEKTAŞ’A TEKRAR GETİRİN!

Başkan Selmanpakoğlu’nun büyük özveriyle çalışarak yüksekokullar ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin açılmasını sağlamıştı. Şimdi 1500 öğrenci bu okullarda eğitim görüyor. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 4 bölüm bulunuyor. Birincisi Sahne Sanatları Bölümü ‘’Müzik’’, ikinci bölüm ‘’Resim’’, üçüncü bölüm ‘’Görsel İletişim ve Tasarım’’, dördüncü bölüm ise ‘’Seramik’’ Sevgili dostlar önceki yazımda da yazmıştım. Seramik Bölümü Avanos’a taşındı. Bu Hacıbektaş için büyük kayıp. Seramik Bölümü’nün tekrar Hacıbektaş’a getirilmesi için Hacıbektaş Kaymakamı, Belediye Başkanı ve halkımıza seslenmiştim. Ne yapın edin, bu seramik bölümünü Hacıbektaş’a tekrar getirin diyorum. Aksi halde bugün seramik, yarın resim, öbür gün de diğer bölümleri alırlar. Benden uyarmak. Gerisi size kalmış.

KİM KAZANDI, KİM KAYBETTİ YAZIKLAR OLSUN!

Başkan Selmanpakoğlu’nun önemli hizmetlerinden biri de Hacıbektaş’a çeşitli spor dallarını içine alan spor kompleksi yapmaktı. Spor Bakanlığı ile görüşmeler sonrası isteğini bakanlığa kabul ettirdi. Bakanlık 10 dönümlük arsa alınmasını istedi. Başkan şu anda Dedebağı’nda bulunan futbol sahasının oradan 30 dönümlük arsa aldı. 2500 kişilik kapalı tribünlü stat yapılacaktı. Yan taraflarına basketbol, voleybol salonları ile diğer sporlar için de kapalı ve açık sahalar yapılacaktı. Dedebağ’a gelenler hem pikniklerini hem sporunu yapacak, hem de yapılacak maçları izleyeceklerdi. Buna başkanın hizmetlerini engellemek isteyen bazı kişiler Spor Bakanlığına gidip, Hacıbektaş’ın 5000 nüfusu var. Böyle bir spor kompleksine gerek yok derler. Hükümetin de işine gelir. Yalnız şimdiki futbol sahası yapılır. ‘’Kim, kazandı, kim kaybetti’’ Yazıklar olsun!

İŞTE SELMANPAKOĞLU’NUN YAPTIĞI PROJE VE HİZMETLERİ!

1-Hacıbektaş’ı Üniversite kenti yapmak için çalıştı. Güzel Sanatlar Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu açtı.

2-Kanalizasyon hatlarını yeniledi. Sık sık patlıyordu tamamen yenilendi.

3-Kanalizasyon arıtma tesisi projesi yapıldı.

4-Su hatlarını yeniledi. Çürümüş borulardan yer altına su kaçağını önledi. Kanserojen ASPET boruları değiştirdi.

5-Yeni su kuyuları açtı. Yetersiz su kaynağını yeni kuyular açarak artırdı.

6-Yeni Su Deposu: İlave 800 tonluk su deposu yaptırdı.

7-Su Arıtma Tesisi Kurdu.: Toprağın yapısında bulunan arsenik ve nitrattan arındırma tesisi bitti cihazlar yerleştirildi.

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KURULDU!

8- Güneş Enerjisi Sistemi Kurdu. 500 kv/s’lik iki adet güneş enerjisi sistemi ile elektrik üretildi. 3’ncü 500 kv/s’liğin işlemleri sürdürüldü. Yeni başkan geçte olsa 2 yıl sonra bunu tamamladı. Bu da Hacıbektaş için büyük kayıp oldu.

9- İlçeyi turizm de öncelikli kent yaptı. Hazırladığı proje ve öneriyle Hacıbektaş resmen Turizm kenti oldu. Ayrıca UNESCO’ya başvurarak dünya mirası için değerlendirme listesine alındı.

10- Kurban satış ve mezbaha tesisleri kurdu. İlçede 15 binden fazla yıllık adak kurban ziyaretçiler tarafından gelişi güzel yerlerde kesiliyordu. Sinek ve bakteriden kurtarmak için modern mezbaha ve kurban satış yeri yaptı.

KONUT SORUNUNU ÇÖZDÜ!

11- Konut sorununu çözdü. TOKİ ile görüşerek 1 ve 2 nci etap olarak 480 daireli konutlar ile dar gelirlileri ev sahibi yaptı..

12- Tekstil fabrikası kurdu. Sanayici hemşerimiz Süreyya Sıtkı BEKTAŞ ile görüşerek Hey Tekstili kurdu. 280 kişiye iş ortamı sağlandı. Kapatılan Hey Tekstilin işçileri sonradan kurulan Fides Tekstile geçti.

13- Öğrenci yurtları açtı. Öğrenci yurtları açarak öğrencilere olanak sağladı..

14- Turizmi geliştirdi. Turizm kenti olarak her geçen yıl ziyaretçi sayısı arttı yıllık 550 bine ulaştı. Hacıbektaş Veli öğretisini ve kültür değerlerimizi çağa uygun olarak sundu..

ÇİLEHANE’YE OZANLAR YOLU YAPTI!

15- Çilehane’yi tel örgü ile koruma altına alındı. 20 bin ağaç dikildi, yollar kilit parke yapıldı. Kurban pişirme ocakları, oturma kamelyaları, park ve çocuk oyun grupları yapıldı. Zemzem pınarından su alımı kolaylaştırıldı.

16- Çilehane’ye Ozanlar yolu yaptı Nazım Hikmet, Aşık Veysel, Davut Suvari, Aşık İbrahim, Feyzullah Çınar, Mahzuni, Semah Dönenler heykeli yapıldı. Hacıbektaş Veli, Pirsultan, Yunus Emre heykelleri ile bütünleşti. Ayrıca 7 ulu ozan büstü yapılarak ozanlar yoluna konuldu.

KARANLIKTAN AYDINLIĞA İNSANLIK ANITI YAPTI!

17- Çilehane’de‘’Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Anıtı’’ yaptı.

18- Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi: Türkiye’nin ilk insanlık müzesini yaptı. Müzede toplu katliamlar ile bireysel katledilen aydınlar yer aldı. Ayrıca Turhan Selçuk karikatür sergisi, İlhan Selçuk, Fikret Otyam köşeleri, Güvenç Gürses ağaç işleri sergisi yer almakta.

19- Kültür merkezi yaptı: Harabe halindeki anfi tiyatronun üzerini kapatıp restore edip 1950 kişi kapasiteli kültür merkezi yapıldı.

20- İz bırakan aydınlar gömütlüğü yaptı: İlhan Selçuk, Turan Selçuk, Fikret Otyam, Şakir Keçeli’yi sırladı.

21- Şehitlik yaptı: Şehitlik yaparak son şehidimizi sırladı. Şehitlik anıtına birinci dünya savaşından günümüze tüm şehitlerimizin adını yazdı.

YENİ MEZARLIK YAPTI DEDEBAĞI’NI KORUMA ALTINA ALDI!

22- Yeni mezarlık yaptı: Mezarlıklarımız yetmiyordu ihtiyaç nedeniyle yeni mezarlık yapıp ağaçlandırdı.

23- Çilehaneye, Beştaşlara tel örgü çevirdi. Pişirme ocakları ve oturma grupları yaptı. Buraları ağaçlandırdı.

24- Dedebağı koruma altına aldı: Dedebağı’na oturma grupları, mangal sistemi yaparak ağaçlandırdı.

25- Hediyelik eşya satış yerleri yaptı: Müze üzerine ve Çilahane’ye 21 adet hediyelik eşya dükkanları yaptı. Modern hale getirdi. Buraları kiraya verdi. Derme, çatma dükkanlardan kurtardı. Belediyeye gelir sağladı.

Sevgili canlar, yazımı uzatmamak için Selmanpakoğlu’nun hizmetlerini bugünlük 25 madde ile tamamlıyorum. Diğer hizmetlerini sonraki haftalarda yazacağım. Kaleme aldığım hizmetlerinden daha 25 madde var. Haftaya görüşmek üzere sağlıkla hoşça kalın.

Son söz : “ Akıl yaşta değil baştadır. Küçük beyin düşünemez taştadır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar