SELMANPAKOĞLU HACIBEKTAŞ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTI!

Çok değerli hemşerilerim ve Hacıbektaş’ımızı seven dostlar, önceki üç dönem ve 15 yıl Hacıbektaş Belediye başkanlığı yapmış olan Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun ‘’Akıl yaşta değil baştadır. Küçük beyin düşünemez taştadır.” Sözüyle yazıma başlıyorum. Selmanpakoğlu’nun Hacıbektaş’ımıza yaptığı hizmetleri önceki 4 yazımda 34 madde halinde anlatmaya çalıştım. Bu yazılarımın ilgiyle okunduğunu gördüm ve devam ediyorum. Yazılarıma ilgi gösteren, mesajlar yollayan ve telefon eden canlar, ‘’Selmanpakoğlu Hacıbektaş için büyük şanstı’’ diyorlar. Yazılarıma ilgi gösteren tüm canlara teşekkür ediyorum. Önceki yazılarımda olduğu gibi başkanın hizmetlerinden önce bazı konulara da değinmek istiyorum. Sonra başkanın yapmış olduğu hizmetleri yazacağım.

NEVŞEHİR VALİSİ VE GÜLŞEHİR’E RAĞMEN GÜZEL

SANATLAR FAKÜLTESİ HACIBEKTAŞ’TA AÇILDI!

Önceki Belediye Başkanımız Selmanpakoğlu’nun büyük gayret ve çalışmaları ile önce Hacıbektaş’a yüksekokullar ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin açılmasını sağlamıştı. Nevşehir Valisinin Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Nevşehir’e açılmasını isteyip, binasını dahi hazırlatmıştı. Zamanın Başbakanı Tayyıp Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanına da açılışını yaptırmak istedi. Bu durumu zamanında öğrenen Selmanpakoğlu YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile görüşüp açılışı engelledi. Ayrıca Gülşehir de Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilçelerine açılmasını istiyordu. Tabelasını dahi asmışlardı. Bütün bu istek ve engelleri aşan Selmanpakoğlu, içerisinde Seramik, Müzik ve Resim bölümleri bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni Hacıbektaş’ta açılmasını sağlamış oldu. Yıllardır devam eden Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Seramik Bölümü sessiz sedasız Avanos’a taşındı.

SERAMİK BÖLÜMÜ SESSİZ SEDASIZ AVANOS’A TAŞINDI!

Önceki Belediye Başkanı Selmanpakoğlu’nun büyük gayret ve çalışmalarıyla bütün engellemelere rağmen Hacıbektaş’a açılan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Seramik bölümü Avanos’a taşındı. Bundan Hacıbektaşlı hemşerilerimizin haberi dahi olmadı. Bu Hacıbektaş için maddi ve manevi büyük kayıp. Şu anda Yüksekokullar ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuyan 1500 öğrenci var. Bu öğrencilerden ev sahipleri kira geliri sağlıyor. Her öğrenci günde 20 TL. Bıraksa esnaf günde 20 bin lira kazanıyor demektir. Bu öğrencilerin anne ve babalarının Hacıbektaş’a gelip gitmeleriyle ulaşım ve alacağı hediyeliklerle bir para bırakıyor. Bu da az sayılmayacak bir gelir demektir. Seramik bölümünün taşınmasıyla maddi olarak kaybımız olduğu gibi manevi olarak kaybımızı sizler düşünün. Başta kaymakamlık, belediye ve halkımız birlik olup, tekrar seramik bölümünün Hacıbektaş’a getirilmesi için çalışılmalı derim.

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN SAĞLANAN 3. ETAP ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLADI!

Önceki Belediye Başkanı Selmanpakoğlu çok zorluklar içerisinde çalışmalar yaptı. Su sorunu, elektrik sorunu ve alt yapı sorunları başta gelmekteydi. Öncelikle merkeze 10 kilometre uzaklıktan su getirmeyi sağladı. Bunun için elektrik masrafı da büyük ölçüdeydi. Su gelmesi için ayda 40 bin lira elektrik parası ödeniyordu. Bu da belediyeye büyük yük getiriyordu. Selmanpakoğlu yetkili bakanlıklarla görüşüp kredi alınarak 2 X 500 = 1000 KVK’lık Güneş Enerjisinden elde edilen elektrik üretimini sağladı. Böylece ayda 40 bin lira elektrik parasından kurtulduğu gibi para da kazanmaya başladı. Kazanılan paralar ise krediye gidiyordu. Başkan Selmanpakoğlu üçüncü bir 500 KVA’lık ünitenin de işlemlerini tamamladı. Seçimlere denk geldiği için faaliyete geçişi yapılamadı. Şimdi öğrendim ki 2 yıl gecikmeyle İlbank A.Ş’de Teknik Uzman hemşerimiz Halil Karakaya’nın katkılarıyla 500 KVK’lık 3. Ünite de faaliyete geçmiş. Bu sevindirici bir haber. Belediyeye 50 bin lira gibi bir gelir sağlanmış oldu. Hayırlı olsun. Önemli olan alt yapı da daha önce yazdığım gibi su boruları ve kanalizasyon kanalları yenilenmişti. Yazımı uzatmamak için burada noktalıyorum. Yazılarım devam edecek. Daha yazılacak önemli konular var.

SELMANPAKOĞLU’NUN HİZMETLERİNİ MADDELER HALİNDE SIRALADIM!

Sevgili canlar, Selmanpakoğlu’nun hizmetlerini önceki yazılarımda 34 madde olarak yazmıştım. Bu yazımda da diğer hizmetlerini aşağıda maddeler halinde sıraladım. Diğer yazılarımı okuduğunuzda başkanımıza övgüler yazdığınız gibi bu yazımı da okuduğunuzda başkanımızı bir daha takdir edeceğinizi umuyorum. İşte başkanımızın hizmetleri:

İŞ BANKASINI KURDU. ARAÇLAR ALDI. İMAR PLANINI DÜZENLEDİ!

35- Hacı Bektaş Veli Müzesi içine Bakanlıkça satış reyonları yaptırılıyordu bunu önledi.

36- İş Bankası kurdu: ilçede yalnız Ziraat Bankası vardı görüşmeler yaparak İş Bankasının açılmasını sağladı.

37- Yeni araçlar temin etti: İtfaiye aracı, 1 adet otobüs, 1 adet zabıta aracı, 1 binek aracı satın aldı. Ayrıca 1 greyder, 1 kazıcı kepçe, 1 vidanjör, 2 hizmet dışı otobüs, 1 çöp aracı, 1 yol tuzlama aracı temin etti.

38- İmar planı: ilçeye bağlı köylerinde gerisinde olan arsa taban alanı ve kat yüksekliği revizyonla imar planı arazi yapısına uygun olarak yeniden yapıldı.

VAKIFLAR VERGİSİNİ KALDIRTTI. CENAZE HİZMETLERİ VERDİ!

39- Vakıflar vergisini kaldırttı: Hacıbektaş ve köyleri Vakıf arazisi özelliği nedeniyle her arazi satışında Vakıflar Genel Müdürlüğüne %10 vergi yatırılıyordu bu vergiyi kaldırttı.

40- Yol ve kaldırım yapımı: Atatürk Bulvarından lise önüne kadar, Kırşehir girişinden öğrenci yurt kavşağına, Mahzuni Şerif caddesinden çevre yolu ışıklara kadar kaldırım döşedi. İlçede birçok kilit parke ile yol yaptı. Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollar ve düzenleme çalışmaları bitince tekrar başlatıldı.

41- Cenaze hizmeti: Köyler dahil cenaze taşıma hizmeti verdi.

DAR GELİRLİ AİLELERE SU, ET VE GİYSİ YARDIMLARI YAPTI!

42- Su yardımı yaptı: Dar gelirli 58 aileye aylık 10 ton özürlü aileye 20 ton su yardımı yaptı.

43- Et yardımı: Dar gelirli 300 aileye bağışlanan kurban etlerinden yardım yaptı.

44- Giysi desteği: Tanıdıklarından belediyemize gelen giysileri halka dağıttı.

45- Belediyemizde temin edilen tekerlekli sandalyeleri engelli ziyaretçilere vererek destek sağladı.

46- Gençlik merkezi: Başladığı restorasyonla gençlere kitap okuma, ders çalışma, satranç, pinpon, bilardo oynama ortamı hazırladı.

ETKİNLİKLER YAPTI KADINLAR KOROSU KURDU VE KİTAP YAYINLADI!

47- Etkinlikleri: Ulusal ve dini bayramları kutlamak, Hacı Bektaş Veli Anma, Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişini kutlama, Mahzuni Şerif’i, İlhan Selçuk, Turan Selçuk’u, Fikret Otyam’ı, Şakir Keçeliyi 2 Temmuz’da katledilen aydınları, Nevruz ve Hazreti Aliyi, Şehitlerimizi anma; Dünya kadınlar gününü, yılbaşı, öğretmenler gününü, yaşlılar gününü, kutlama etkinliklerini sürekli yaptı.

48- Kadınlar korosu saz kursu: 80 kişilik kadınlar korosu kurdu. Önemli günlerde konser verip zaman zaman saz kursu açtı.

49- Kitap yayınladı: Etkinliklerdeki panel, konferans ve konuşmaları kitap haline getirip yayınladı.

ALEVİLERİ AZINLIK YAPTIRMADI. FEDERASYONUN İSTEKLERİNE KARŞI ÇIKTI!

50- Alevileri azınlık yaptırmadı: Alevilik İslam dışı diyen STK’nın beyanıyla Avrupa Birliği Alevileri azınlık statüsüne koyup ayrıştırma projesine karşı çıktı;

Türkiye de eyalet sistemi ve federasyon isteklilerine hangi partiden olursa olsun karşı çıktı. Hacıbektaş’ta törenlerde söz hakkı ve propaganda olanağı vermedi.

Başkanın yaptıklarından rahatsız olanlar tekrar okuyup neye katılmadıklarını uygarca bir kez daha düşünsünler. Tekrar görüşmek üzere sağlıkla hoşça kalın dostlarım.

Son söz : “ Akıl yaşta değil baştadır. Küçük beyin düşünemez taştadır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar