SELMANPAKOĞLU’NU HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ!

Çok değerli Hacıbektaşlı hemşerilerim ve Hacıbektaş’ı seven canlar, son günlerde Hacıbektaş’a 2 dönem bağımsız ve bir dnem de CHP olmak üzere 3 dönem 15 yıl Belediye Başkanlığı yapmış olan Emekli Tuğ General Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun hizmetlerini unutmuş olan veya unutmuş gibi görünün bazı azınlık kişilerin fütursuzca eleştirilerini görünce Selmanpakoğlu’nun Hacıbektaş’ımıza yaptığı hizmetlerini yazmaya karar verdim.Geçen hafta yayınladığım ilk yazımda Selmanpakoğlu’nun öz geçmişini ve CHP’den ayrılışını yazmıştım. Bu yazımda da yaptığı hizmetleri ve CHP’ye katılışını yazdım. Sonraki yazılarımda sırasıyla hizmetlerini yazmaya devam edeceğim. Selmanpakoğlu’nu hiçbir zaman unutmayacağız.

SELMANPAKOĞLU HACIBEKTAŞ HALKININ İSTEĞİ

ÜZERİNE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

Ali Rıza Selmanpakoğlu 2004 yılı mahalli seçimlerinde Hacıbektaş Halkının isteği üzerine belediye başkanlığına aday oldu ve bağımsız olarak belediye başkanı seçildi. Bu süreç içerisinde İç Anadolu Belediyeler Birliği’nde Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 2006 yılında Şehir ve Başkan Dergisinin gazeteciler arasında yaptığı oylama ile Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı olarak seçildi. Hacıbektaş’ı bilim ve kültür merkezi olarak ilan etti.

SELMANPAKOĞLU YÜKSEK OKULLAR VE GÜZEL

SANATLAR FAKÜLTESİ’NİN AÇILMASINI SAĞLADI!

Hacıbektaş’ın dar olanakları ile bilim ve Kültür merkezi bir ilçe olması yolunda çalışma arkadaşları ile birlikte önemli mesafeler kat edilmesini sağladı. Meslek Yüksek Okulunun Hacıbektaş’ta açılması için katkıda bulundu. Güzel sanatlar Fakültesinin Hacıbektaş’a açılması için önemli girişimlerde bulundu ve 2012 yılında öğrenime başlayan güzel sanatlar fakültesinin üniversite kenti olma yolunda önemli bir adım olduğunun bilinciyle yeni yeni fakültelerin açılması için plan ve proje üretmeye devam etti.

2009 SEÇİMLERİNDE İKİNCİ KEZ BAĞIMSIZ BAŞKAN SEÇİLDİ!

2009 yılı mahalli idareler seçimiyle ikinci kez belediye başkanlığına halkın isteği ve oylarındaki artışla yeniden seçildi. Hacıbektaş’ı şehircilik ve turizm bakımından geliştirmek için dar olanakları ile hizmet vermeye devam ederken, belediyenin gelir kaynaklarını artırmanın ihtiyaçtan öte zorunluluk olduğunun bilinciyle, belediye meclisinin engellemelerine karşın bu kararından dönmedi, proje üretmeyi sürdürdü.

ALEVİ BEKTAŞİLERİ AZINLIK İLAN EDİLMESİNE KARŞI ÇIKTI!

ABD’nin bazı Alevi-Bektaşi kuruluşlarının da desteğini alarak 17 Aralık 2004 tarihli ilerleme raporunda Alevi-Bektaşileri azınlık ilan etmesine sert tepki göstererek karşı çıktı. Ankara’da Av. Şakir Keçeli ile birlikte basın toplantısında azınlık göstermeyi protesto ederek Alevilerin kurtuluş, kuruluş ve Atatürk devrimlerinin kök salmasında lokomotifi olduğunu belirterek ulusun asli unsuru olan Alevilerin bu tuzağa düşmeyeceğini bildirdi. Bu görüşünü her yıl Hacı Bektaş veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri açılış konuşmasında dile getirdi.

21 MAYIS 2011’DE 190 KİŞİYLE CHP’YE TÖRENLE KATILDI!

Alevilerin, Bektaşilerin sorunlarını çözüm önerilerini ve gerekçelerini çeşitli platformlarda yazılı ve görsel medyada dile getirdi. Atatürkçü düşünce sisteminin kök salmasını ve bu doğrultuda aydınlanma projelerinin gerçekleştirilmesini, yurdun ve ulusun bölünmez bütünlüğü için laik, demokratik, insan haklarına saygılı sosyal hukuk devleti olmanın önemini her fırsatta dile getirdi. 21 Mayıs 2011 tarihinde Hacıbektaş’ta yapılan törenle CHP ye katıldı on bin kişinin huzurunda yapılan törende CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, Ali Rıza SELMANPAKOĞLU’na CHP rozetini taktı. Törende 190 Hacıbektaşlı Ali Rıza SELMANPAKOĞLU ile birlikte CHP ye katıldı.

Hacıbektaş’ın bayındırlaşması, bilim ve kültür merkezi olması için çalışmalarını sürdürdü. Ali Rıza SELMANPAKOĞLU evli 4 çocuk 5 torun sahibidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar