SELMANPAKOĞLU’NUN HİZMETLERİ UNUTULMAZ!

Çok değerli Hacıbektaşlı hemşerilerim ve Hacıbektaş’ı seven canlar, bazı kişiler vardır, ülkesine ve memleketine yaptığı hizmetleriyle unutulmazlar. Bazı kişiler de vardır bu ülkesine ve memleketine yaptığı hizmetleri görmezden gelirler. Ne yaptı ki, ne faydası oldu ki falan diyerek kötülemeye çalışırlar. Buna canlı bir örnek. İstekleri yerine gelmeyen bazı hemşerilerim önceki Belediye Başkanı Selmanpakoğlu’na ‘’15 yılda tek çivi çakmadı’’ diyebiliyor. Bir okurumun da, Ali Elverdi’ye gönderdiği selamını ilettim. Çok memnun oldu. Dört gözle bekliyor. Kim ne derse desin, ‘’Selmanpakoğlu’nun hizmetleri unutulmaz’’. Yazacağım hizmetlerini okuyunca bu kişilerin utanacağını görür gibiyim.

SELMANPAKOĞLU 2006 VE 2013 YILLARININ EN BAŞARILI BAŞKANI!

Sevgili canlar, bu yazımda 2006 Yılı, Yerel Yönetimler Dergisi ‘’Yılın En Başarılı İç Anadolu Bölgesi En İyi Şehir ve Başkan ödülü’’ ve 2013 Yılı, ‘’ Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti"nin En Başarılı Belediye Başkanı Ödülü’’ne layık görülen önceki 3 dönem 15 yıl Hacıbektaş Belediye Başkanlığı yapmış olan Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun hizmetlerini yazdım.

CUMHURİYET MEYDANI İSİM DEĞİŞİKLİĞİ BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ!

Hacıbektaş Belediyesi’nce geçtiğimiz günlerde Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanı’nın ismini Kent Meydanı olarak değiştirilince Hacıbektaş halkı tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Önceki başkan Selmanpakoğlu’nun bu konuda yanlış yapıldığını belirten yazısına karşılık, bazı kişilerin dengesiz yazılarını okuyunca bir gazeteci olarak kayıtsız kalmadım.

CUMHURİYET MEYDANI CUMHURİYET KENT MEYDANI OLDU!

Selmanpakoğlu’nun yazısı üzerine Hacıbektaş Belediyesi ‘’Cumhuriyet Meydanı’’nın ismini ‘’ Cumhuriyet Kent Meydanı’’ olarak değiştirdi. Önceki yazımda Selmanpakoğlu’nun özgeçmişini, sonra da yaptığı hizmetlerden yüksekokul ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin açılışı ile CHP’ye katılışını yazmıştım. 15 yılda tek çivi çakmadı diyenlere kapak olsun diye bu yazımda da sırasıyla hizmetlerini konu başlıklarıyla yazdım. Sonraki yazımda da bölüm, bölüm daha geniş olarak yazacağım. Yapılanları gözleri görmeyen kulakları duymayanalar sanırım duyarlar da Selmanpakoğlu’na hak verirler.

İŞTE SELMANPAKOĞLU’NUN YAPTIĞI PROJE VE HİZMETLERİ!

1- Hacıbektaş’ı Üniversite kenti yapmak için çalıştı. Güzel Sanatlar Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu açtı.

2- Kanalizasyon hatlarını yeniledi. Sık sık patlıyordu tamamen yenilendi.

3- Kanalizasyon arıtma tesisi projesi yapıldı.

4- Su hatlarını yeniledi. Çürümüş borulardan yer altına su kaçacağını önledik kanserojen ASPET boruları değiştirdi.

5- Yeni su kuyuları açtı. Yetersiz su kaynağını yeni kuyular açarak artırdı.

6- Yeni Su Deposu: İlave 800 tonluk su deposu yaptırdı.

7- Su Arıtma Tesisi Kurdu.: Toprağın yapısında bulunan arsenik ve nitrattan arındırma tesisi bitti cihazlar yerleştirildi.

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KURULDU!

8- Güneş Enerjisi Sistemi Kurdu. 500 kv/s’lik iki adet güneş enerjisi sistemi ile elektrik üretildi. 3ncü 500 kv/s’liğin işlemleri sürdürüldü. Yeni başkan bunu tamamlayamadı. Bu da Hacıbektaş için büyük kayıp oldu.

9- İlçeyi turizm de öncelikli kent yaptı. Hazırladığı proje ve öneriyle Hacıbektaş resmen Turizm kenti oldu. Ayrıca UNESCO’ya başvurarak dünya mirası için değerlendirme listesine alındı.

10- Kurban satış ve mezbaha tesisleri kurdu. İlçede 15 binden fazla yıllık adak kurban ziyaretçiler tarafından gelişi güzel yerlerde kesiliyordu. Sinek ve bakteriden kurtarmak için modern mezbaha ve kurban satış yeri yaptı.

KONUT SORUNUNU ÇÖZDÜ!

11- Konut sorununu çözdü. Toki ile görüşerek 1 ve 2 nci etap olarak 480 daireli konutlar ile dar gelirlileri ev sahibi yaptı..

12- Tekstil fabrikası kurdu. Sanayici hemşerimiz Süreyya Sıtkı BEKTAŞ ile görüşerek Hey Tekstili kurdu. 280 kişiye iş ortamı sağlandı. Kapatılan Hey Tekstilin işçileri sonradan kurulan Fides Tekstile geçti.

13- Öğrenci yurtları açtı. Öğrenci yurtları açarak öğrencilere olanak sağladı..

14- Turizmi geliştirdi. Turizm kenti olarak her geçen yıl ziyaretçi sayısı arttı yıllık 550 bin’e ulaştı. Hacıbektaş Veli öğretisini ve kültür değerlerimizi çağa uygun olarak sundu..

ÇİLEHANE’YE OZANLAR YOLU YAPTI!

15- Çilehane tel örgü ile koruma altına alındı: 20 bin ağaç dikildi, kilit parke yapıldı. Kurban pişirme ocaklıkları, oturma kamelyaları, park ve çocuk oyun grupları yapıldı. Zemzem pınarından su alımı kolaylaştırıldı.

16- Çilehane’ye Ozanlar yolu yaptı Nazım Hikmet, Aşık Veysel, Davut Suvari, Aşık İbrahim, Feyzullah Çınar, Mahzuni, Semah Dönenler heykeli yapıldı. Hacıbektaş Veli, Pirsultan, Yunus Emre heykelleri ile bütünleşti. Ayrıca 7 ulu ozan büstü yapılarak ozanlar yoluna konuldu. Sevgili canlar, yazımı uzatmamak için Selmanpakoğlu’nun hizmetlerini bugünlük 16 madde ile tamamlıyorum. Diğer hizmetlerini sonraki haftalarda yazacağım. Kaleme aldığım hizmetlerinden daha 34 madde var. Haftaya görüşmek üzere sağlıkla hoşça kalın.

Son söz : “ Akıl yaşta değil baştadır. Küçük beyin düşünemez taştadır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar