VAKIFBAK VE ZİRAAT BANKKART ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU!

Sevgili dostlar 2021- 2022 Voleybol Sezonu geçtiğimiz hafta oynanan AXA Sigorta Kadınlar ve Erkekler grup karşılaşmalarıyla start aldı. Bu hafta oynanan Kadınlar ve Erkekler Spor Toto Şampiyonlar Kupası ile devam etti. 8 Ekim 2021 Cuma günü başlayacak Misli.Com Sultanlar Ligi ve 10 Ekim 2021 Pazar günü oynanacak AXA Sigorta Efeler Ligi maçlarıyla sezon tam anlamıyla başlayacak.

AXA SİGORTA KUPA VOLEY’DE ÇEYREK FİNALİSTLER BELLİ OLDU!

Önce Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley maçlarına göz atalım. Kadınlar Kupa Voley 4’er takımlarla 3 grupta oynandı. A Grupta THY ve PTT, B Grupta Galatasaray ve Eczacıbaşı, C Grupta da Kuzeyboru ve Aydın B.Şehir Belediyesi ilk 2 sırada yer alıp çeyrek finale yükseldi.

Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley A Grupta Galatasaray ve Cizre Belediyesi, B Grupta Arkas Spor ve Yeni Kızıltepe ve C Grupta da Halkbank ile Spor Toto ilk 2 sırada yer alıp çeyrek finale yükselen takımlar oldu.

VAKIFBANK 3 YIL ARADAN SONRA TEKRAR ŞAMPİYON!

AXA Sigorta Kadınlar ve Erkekler Kupa Voley grup maçlarından sonra da 2021 Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupasında Lig ve Kupa Şampiyonu Vakıfbank ile Kupa finalisti Eczacıbaşı Dynavit arasında oynandı. Karşılaşmayı Vakıfbank 3-0 kazandı. Vakıfbank 3 yıl aradan sonra 4. kez şampiyonluğa imzasını attı. Eczacıbaşı Dynavit’in ise 5 şampiyonluk ile en fazla şampiyon olma unvanını taşıyor. Final karşılaşmasının ‘En Değerli Oyuncusu’ (MVP) Vakıfbank’tan Cansu Özbay oldu.

ERKEKLER ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU ZİRAAT BANKKART OLDU!

2021 Spor Toto Erkekler Şampiyonlar Kupası’nda Lig Şampiyonu Ziraat Bankkart ile Kupa Şampiyonu Spor Toto karşılaştı. Maçı 3- 2 kazanan Ziraat Bank Kart 2. Kez şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonanın adını taşıyan Spor Toto da ikinci olmanın büyük onurunu yaşadı. Final karşılaşmasının ‘En Değerli Oyuncusu’ (MVP) seçilen Ziraat Bankkart sporcusu Wouter Ter Maat oldu. Ödülünü TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.

SULTANLAR VE EFELER LİGİ HAFTA SONU START ALIYOR!

Sevgili dostlar AXA Sigorta Kupa Voley ve Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçlarından sonra Misli.Com Sultanlar Ligi 8 Ekim 2021 Cuma günü ve AXA Sigorta Efeler Ligi de 10 Ekim 2021 Pazar günü yapılacak karşılaşmalarla başlayacak. Şimdi Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi takımlara bir göz atalım.

MİSLİ.COM SULTANLAR LİGİ 14 TAKIMLA OYNANACAK!

Bu sezon 14 takım ile oynanacak Misli.Com Sultanlar Ligi’nin 1. Etabının 1. Devresi 8 Ekim- 11 Aralık 2021 tarihleri arasında, 2. Devresi de 9 Ocak- 3 Nisan 2022 tarihleri arasında oynanacak. Geçen sezon 16 takımla oynanan Sultanlar Ligi’nde Beşiktaş, Beylikdüzü, İlbank ve Kale 1957 takımları ligden düştü. Bu sezon Mert Grup Sigorta ve Bolu Belediyesi ligin yeni takımları oldu. Böylece bu sezon 14 takım ile oynanacak. Takımlar şöyle:

1-Kuzeyboru (Aksaray), 2- Karayolları, 3- Mert Grup Sigorta, 4- PTT (Ankara), 5- Aydın BŞB (Aydın), 6- Bolu Bld. (Bolu), 7- Nilüfer Bld. (Bursa), 8- Eczacıbaşı Dynavit, 9- Fenerbahçe Opet, 10- Galatasaray, 11- Sarıyer Bld. 12- Türk Hava Yolları, 13- Vakıfbank, 14- Yeşilyurt. (İstanbul)

EFELER LİGİ’NİN YENİ TAKIMLARI CİZRE BLD VE YENİ KIZILTEPE!

AXA Sigorta Efeler Ligi de Sultanlar Ligi’nde olduğu gibi 14 takımla oynanacak. Efeler Ligi’nin 1.Etabının 1. Devresi 10 Ekim- 19 Aralık 2021, İkinci Devresi de 8 Ocak- 2 Nisan 2022 tarihleri arasında oynanacak. Geçen sezon 16 takımla oynanan ligden Arhavi Voleybol, Haliliye Bld. Bursa İnegöl ve İstanbul BŞB ligden düştü. Mardin Yeni Kızıltepe ve Şırnak Cizre Bld’si ligin yeni takımları. Böylece yeni sezon 14 takımla oynanacak. 14 takım şehirlere göre şöyle:

1-Afyon Bld. Yüntaş (Afyonkarahisar), 2- Halkbank, 3- Spor Toto, 4- Ziraat Bankkart ( Ankara), 5- Solhan Spor (Bingöl), 6- Bursa BŞB. (Bursa), 7- Fenerbahçe HDI Sigorta, 8- Galatasaray (İstanbul), 9- Altekma, 10- Arkas Spor (İzmir), 11- Yeni Kızıltepe Spor (Mardin), 12- Cizre Bld. (Şırnak)i 13- Tokat Bld. Plevne (Tokat), 14- Sorgun Bld. (Yozgat)

YENİ SEZONDA TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM!

Çok değerli voleybol ve sporsever dostlar, 2021-2022 Sezon öncesi oynanmış olan AXA Sigorta Kadın ve Erkekler Kupa Voley, Kadın-erkek Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçları ile Misli.Com Sultanlar Ligi ve AXA Sigorta Efeler Ligi’nden kısa da olsa sizlere anımsatmak istedim. Sanırım yararlı olmuştur. Ligdeki tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Liglerde görüşmek üzere sağlıkla hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar