2023'te nasıl daha iyi bir cilde sahip olunur? Uzmanlar ne diyor?

Cildinize daha iyi bakmak, ilk günden kolayca başlayabileceğiniz bir şey olduğu için birçok Yeni Yıl kararı gibidir. Ancak, tüm büyük hedeflerde olduğu gibi, tam olarak nereden başlayacağınızı bilmek kafa karıştırıcı olabilir. (Ve diğer kararlarda olduğu gibi, hedefinizi daha küçük, daha somut başarılara bölmenize yardımcı olur.)

2023'te nasıl daha iyi bir cilde sahip olunur? Uzmanlar ne diyor?

Bu nedenle, size yardımcı olmak için, her görünüm hedefi için tümü bilim tarafından desteklenen, eyleme geçirilebilir bir ipucu seçtik. 2023'te cildinizle ilgilenmenin tek yolu kesinlikle bunlar değil, ancak hızlı bir başlangıç ​​yapmanıza yardımcı olacaklar. Hadi başlayalım. 

Donuk ciltler için: C vitamini serumları kullanmaya başlayın

"Donuk", parlaklığı, sıçraması veya ünlü "nemli" ışıltısı olmayan ciltler için kullanılan genel bir terimdir. Cildinizi aydınlatmak için atabileceğiniz kolay bir adım, C vitamini serumu kullanmaktır. Ama senin için doğru mu?

Kısa cevap: muhtemelen. Kurul onaylı dermatolog Dr. Elizabeth Tanzi, içerik hakkında "C vitamini, tüm cilt tiplerine fayda sağlayabilen birkaç aktif bileşenden biridir" diyor. Dahası, bu günlük alışkanlığı edindiğinizde elde edeceğiniz tek fayda daha parlak bir cilt değildir: Topikal olarak C vitamini kullanmanın, hiperpigmentasyonu 1 azaltarak, nem 2 kaybını azaltarak, cilt tonunun azalmasına yardımcı olarak genel kaliteye ve tona yardımcı olduğu gösterilmiştir. Cilt iltihabı 1 ve UV kaynaklı fotohasara karşı mücadele.

Yaşlanan cilt için: Günlük bir kolajen takviyesi alın

İster ince çizgilerin ortaya çıktığını görmeye yeni başlıyor olun, ister onlarca yıldır daha derin kırışıklıklara sahip olun, kolajen takviyesi cildin doğal yaşlanma sürecini ve görünümünü destekleyebilir. Pek çok insan kollajen takviyelerinin sadece abartı olduğunu iddia etse de, araştırmalar doğru biçimde ve dozda kullanıldığında durumun böyle olmadığını gösteriyor.

Kurul onaylı dermatolog Joshua Zeichner, daha önce mbg'ye "Hidrolize kollajen önceden sindirilir, bu nedenle GI kanalındaki ilk geçiş sindiriminden geçmez" dedi. "Kolajen parçaları olduğu gibi emilebilir ve etkilerini göstermek için vücutta dolaşabilir."

Daha spesifik olarak, araştırmalar bu kollajen peptitlerin cilt elastikiyetini ve dermal kollajen yoğunluğunu destekleyebildiğini göstermektedir. Nasıl?  Hidrolize kollajen peptitlerinin vücudun doğal kolajen 5 üretimini ve elastin ve fibrillin gibi cildi oluşturan diğer molekülleri desteklemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Düzensiz doku için: Retinol kullanmayı düşünün

Cildinizi sert tuzlar ve şekerlerle ovmak yerine, düzensiz dokuyu yumuşatmak için rutininize retinol eklemeyi düşünebilirsiniz. Bakın, retinol hücre dönüşümünü hızlandırarak çalışır, yani taze, pürüzsüz cilt daha hızlı yüzeye çıkar.

Daha önce hiç retinol denemediyseniz, o zaman nazik bir tezgah üstü (OTC) seçeneği en iyi seçeneğiniz olabilir. OTC ürünleriyle deneyler yaptıysanız ve sonuçlarınızı beğenmediyseniz, reçeteli dereceli bir formül işinizi görebilir.

Daha az kopma için: Cilt değiştirme alıştırması yapın

Gerçek olalım, sivilce ilaçları herkese uyan tek bir durum değildir. Ve hangi tür sivilceye sahip olduğunuzu belirlemek, daha iyi bir oyun planı oluşturmanıza yardımcı olacaktır (artı, eğer yapabiliyorsanız, bir derm görmek her zaman iyi bir fikirdir).

Bununla birlikte, çoğu cilt tipi için güvenli olan ve akne odaklı tüm topikal uygulamalarınızı rutininizde düzenlemenize yardımcı olacak bir rutin yöntem vardır: cilt döngüsü. Kurul onaylı dermatolog ve mbg Collective üyesi Whitney Bowe, MD, FAAD tarafından geliştirilen cilt döngüsü, tedavi ürünlerinizi haftalık bir program halinde düzenlemenize yardımcı olur. İşte nasıl gidiyor:

1. Gece: Eksfoliasyon gecesi. Bu, AHA, BHA veya PHA gibi kimyasal bir eksfoliant kullanmak veya nazik bir fiziksel temizleyici veya peeling maskesi seçmek anlamına gelir. Pul pul dökülmenin retinoid gecesinden önce gelmesinin nedeni, bu bileşenlerin ölü cilt hücrelerini atmasıdır, böylece retinol ürününüz cilde daha da derinlemesine nüfuz edebilir (ve böylece daha iyi çalışır).

2. Gece: Retinoid gece. Bu akşam, kendinizi rahat hissettiğiniz herhangi bir retinol kullanın. Bu, reçetesiz satılan hafif bir ürün veya reçeteli bir krem ​​olabilir (eğer derminiz size veriyorsa).

3. ve 4. Geceler: İyileşme geceleri. Rutininizin üçüncü ve dördüncü gecesinde, yukarıda listelenen aktif maddelerin hiçbirini kullanmayın. Bu dinlenme günleri, cildinizin iyileşmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Bu onarıcı tedavi gecelerini planlayarak aşırı pul pul dökülmeyi, retinoid reaksiyonları ve genel tahrişi, engebeli dokuyu, kuruluğu ve kızarıklığı önleyeceksiniz.

Akne eğilimli cilde sahip olanlar için, iyileşme gecenizi sadece bir akşamla sınırlayabilir ve bunun yerine üç günlük döngüyü tekrarlayabilirsiniz. Ancak kistik akne ile uğraşıyorsanız, bir dermatoloğa gitmek en iyisidir çünkü OTC ürünleri genellikle reçeteli ürünler ve ilaçlarla karşılaştırılabilir sonuçlar vermez.

Kuru veya hassas ciltler için: Aktiflerinizi izole edin

Profesyonel estetisyen Sofie Pavitt , "Gerçekten sağlam olmayan ürünler arasına sağlam aktif maddeleri yerleştirme kavramı, kendi cildime bakım yaparken kelimenin tam anlamıyla aldığım bir şey, ancak bu, herkesle çalışma temelimi gerçekten temel aldığım bir şey." bir kez mbg'ye söylendi. Temel olarak: Güçlü aktiflerinizi besleyici oyuncular arasında sandviçleyin.

Ancak bu bağlamda tam olarak "aktif" olarak sınıflandırılan nedir? Kimyasal eksfolyantlardan ( salisilik asit, laktik asit vb. Düşünün) ve retinolden bahsediyoruz. Bu malzemeleri günlük rutininizin yalnızca bir adımında öne çıkarın - beşinde (ya da öylesine) değil.

Tercüme: Zaten konsantre bir formül kullanıyorsanız, peeling temizleyicileri ve retinol kremleri atlayın. Bunun yerine, bu aktif maddeleri hyaluronik asit , niasinamid veya pantenol gibi nemlendirici serumlarla destekleyin ve her zaman bir nemlendirici ile tamamlayın. Bu şekilde, cilt bariyerinizi soymadan veya tahrişe neden olmadan bu aktiflerin sonuçlarını görebileceksiniz.