Ağzınıza bunu sokmayın! Bir lağım dolusu bakteri içeriyor

Sevdiklerimizle sohbet etmek, eğlenmek, güzel zaman geçirmek için oturduğumuz kafelerdeki birçok hazır içecek ve yiyecek tüketiyoruz. Birçok gıda sağlığı olumsuz etkiliyor, dışarıda yenilenler bu konuda özellikle hiç tercih edilmemesi gereken türden.

Ağzınıza bunu sokmayın! Bir lağım dolusu bakteri içeriyor

Dışarıda satılan ve ev yapımı olarak sunulan içeceklerin de katkı maddeli olduğu çok iyi biliniyor. Yalnızca bununla da kalmıyor. İngiltere’de gerçekleştirilen bir araştırma fast food restoranlarda ve kafelerde içeceklerdeki bakterilerin çok fazla miktarda olduğunu kanıtladı.

Dışarda içeceğinize konan limona dikkat

Bir araştırma dışarda istenen içeceklerin yanına konan limonların en fazla bakteriyi bulundurduğunu kanıtladı. Yapılan araştırmada tam 21 mekanda 76 limon test edildi. Sonuçlar hiç iç açıcı değil; yüzde 70’inde bakteri bulaştığı görüldü. Önceden kesilmiş ve plastik kaplarda bekletilmiş olduğu için sebep olduğu biliniyor. Alkollü içeceklerde yaşaması ve çoğalması ise hiç mümkün olmuyor.

sade-muzik-videosu-youtube-kapak-resmi-1.jpg

Buz makineleri temizlenmiyor

Yapılan bir çalışma dışardaki mekanların kullandığı buzlar adeta bakterilerin üreme alanı. Araştırmada bir içeceğin içinde tuvaletten daha fazla bakteri olduğu görüldü. Buz makineleri adeta bakteri saçıyor.