Bayram için şeker ve çikolata alacaklar dikkat! Çikolatalarda bu görüntü varsa hemen şikayet edin!

Bayram denince akla gelen ilk şey e çikolata ve şekerler oluyor! Bugün sürekli rastladığımız bir durum hakkında sizleri bilgilendirmek için geldik! Çikolatalarınızda bu görüntü oluşuyorsa dikkat!

Bayram için şeker ve çikolata alacaklar dikkat! Çikolatalarda bu görüntü varsa hemen şikayet edin!

Bayram için şeker ve çikolata alacaklar dikkat! Çikolatalarda bu görüntü varsa hemen şikayet edin! Yaz kış demeden her mevsim herkesin en çok sevdiği atıştırmalıkların başında çikolata yer alıyor! Ancak, çikolatalarda herkesin fark ettiği ancak çok da umursamadığı bir durumu sizler için eşe almak istedik! Birçok çikolata marka fark etmeksizin buzdolabında ya da soğuk bir ortamda bekletildiğinde üzeri beyazlaşmaktadır. Bizler bu durumu çok da umursamadan canımız istediği an o çikolatayı tüketmeye devam ederiz! Peki, bu ne kadar doğru?

cho-001.pngcho-002.png

Bir süre bekleyen çikolataların üzerinde beyazlaşan bir katman görüntüsü oluşmaktadır. Peki, bu durumun sağlık açısından bir zararı var mıdır? Çikolata üzerindeki beyaz katman neden oluşur?

ÇİKOLATA BEYAZLAŞMASI

Çikolataların bir süre beklemesinin ardından üzerinde beyaz renkli bir katman oluşmaktadır. Bu durum ‘çikolata patlaması’ olarak adlandırılmaktadır! Bu durum doğal bir reaksiyondur ve tamamen zararsızdır!

KAKAO VE ÇİKOLATA ARASINDAKİ İLİŞKİ NEDİR?

Amerikalı çikolata üreticilerinden Jason Vishnefske, ortalama bir kakao çekirdeğinin yarısının yağ yarısınınsa kakaodan oluştuğunu aktarmıştır. Bitter çikolata tam kakao kütlesi kullanılarak, sütlü çikolata süt ve kakao içeriği ile ve beyaz çikolata da kakao yağı ve süt ile yapılmaktadır.

beyaz-002.png

Uzun süre bekleyen çikolataların üzerindeki beyaz katman ise çikolatanın içeriğinde bulunan yağın kendini yüzeye atmasıdır!