Bayramda aman dikkat! Ramazan ayından çıkan vücudunuz iflas edebilir!

1 ay boyunca oruç tuttuk ve artık son güne geldik! Yarın Ramazan Bayramı’nın ilk günü, şahane sofralar, tatlılar, sarmalar ve daha birçok şey bizleri bekliyor ancak, dikkat edilmediği taktirde çok büyük sorunlar ortaya çıkabilir!

Bayramda aman dikkat! Ramazan ayından çıkan vücudunuz iflas edebilir!

Bayramda aman dikkat! Ramazan ayından çıkan vücudunuz iflas edebilir! İslam alemi Ramazan ayında 1 ay boyunca sabah namazı ile akşam namazı arasında aç kalarak oruç tuttular. İslam alimleri orucun önemini bedeni ve ruhu arındırarak maneviyatı yükselten bir öneme sahip olduğunu ifade ediyor.

Ramazan ayında vücut toksinlerden arınmış olarak yola devam ediyor. Ancak Ramazan Bayramı’nın hemen ardından bayramın gelmesi bireylerin yeniden zararlı maddeleri vücuda alınmasına sebep olabilir! Peki, bu durumda neler yapılmalı?

bayram.png

BAYRAMDA BESLENME DÜZENİNE DİKKAT

Ramazan Bayramı’nda yaptığımız her bayram ziyaretinde önümüze birbirinden leziz yiyecek ve içecekler konmakta ve bir Türk klasiği olarak bu tabaktakilerin hepsini yedirmeye çalışırız. Yani karşımızdakinin iyiliğini isterken, onu kötü bir duruma sevk etmiş oluruz! Peki, bu durumda neler yapılmalı?

NE YAPILMALI

Bayram sonrasında ön görülemez sağlık sorunları ve yaz ayları yaklaşırken fazla kilolarla mücadele etmek istemeyiz. Bu yüzden;

tatli-001.png

  • Fazla şeker yüklemesi oluşturabilecek fazla tatlı yemekten uzak durun,
  • Yediğiniz tatlıların ardından en az yarım saat su tüketmekten uzak durun,
  • Ağır yemeklerden uzak durun,
  • Fazla karbonhidrat içeren besinlerden uzak durun,
  • Hazır tatlılardan uzak durmaya çalışın (özellikle glukoz şurubu içerenler)