Bu besinleri tüketin, kimse hafızanızı hafife almasın!

Karşınızdakini imrendirecek bir hafızaya sahip olmak için doğru yerdesiniz!

Bu besinleri tüketin, kimse hafızanızı hafife almasın!

Bazen genetik, bazense çevre koşulları nedeniyle sürekli ya da zaman zaman meydana gelen hafıza kayıpları yaşanabiliyor. Bu sorundan kurtulmak; bu besinlerle artık çok kolay!

Günlük hayatın koşturmasında birçoğumuz iş yoğunluğuyla farkında olmadan yaşadığı stresin altında ezilip kalıyor. Bu stres siz fark etmeseniz de sizlerde çok fazla dalgınlığa ve unutkanlığa yol açabiliyor. Ancak artık korkmanıza gerek yok! Bu durumdan kurtulmanın yolu çok basit. Yalnızca beslenme düzeninde yapacağınız ufak tefek değişiklikler sayesinde yaşadığınız hafıza kayıplarından rahatlıkla kurtulacaksınız! İşte hafıza kaybı için tüketmeniz gereken besinler…

tohumlar.png

YAĞLI TOHUMLAR

Beyin ve hafızayı güçlendirmesiyle bilinen en önemli besinler de yağlı tohumlardır. Yağlı tohumlara örnek verecek olursak; ceviz, badem, fındık, çörek otu ve keten tohumu gibi besinleri söyleyebiliriz. Bu besinler içeriğindeki sağlıklı yağ asitleri, vitamin ve mineraller sayesinde güçlü bir antioksidan görevi görerek vücudu zararlı maddelerden korur. Ayrıca E vitamini sayesinde zihinsel gerileme yavaşlatılır. Günlük olarak 1 avuç tüketimi önerilmektedir.

karna.png

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Ispanak, brokoli, roka, tere ve dereotu gibi yeşil yapraklı sebzelerde yüksek miktarda A ve K vitamini bulunur. Bu vitaminler vücutta yüksek antioksidan özelliği sayesinde; beynin yanında bağırsak florasını da desteklemektedir.

kemik.png

KEMİK SUYU

Kemik suyu hem bağışıklık sistemini hem de beyin sağlığını büyük oranda destekleyen bir besindir. Kolojen, hyalüronik asit, prolin ve grisin amino asit içerikleriyle birlikte beyinde bulunan bağ dokusunu besleyerek iyileştirir.