Çalışanlar üzerinde yapılan araştırma gerçekleri ortaya çıkardı

Pandemi dönemiyle birlikte evden çalışma biçimlerinde de artış yaşandı. Fakat yapılan araştırmalar evden çalışmanın olumsuz etkilerini göz önüne serdi. Yapılan araştırma sonuçlarının ayrıntıları…

Çalışanlar üzerinde yapılan araştırma gerçekleri ortaya çıkardı

Çalışma ortamında sessizlik ve durağanlığı daha iyi bulan bazı kişilere nazaran, bir de başka insanlarla bir arada çalışmanın daha yaratıcı olduğunu belirtenler var. Ev ve ofis çalışma ortamlarıyla ilgili yapılan araştırmanın neticesinde çalışanların hem ev hem de ofis ortamında birçok sorun yaşadığı görüldü. Yeterince ara verememek, iş arkadaşlarının rahatsız etmesi, bilgisayar başında çok durmak gibi nedenler ise başlangıçta geliyor.

Ofiste çalışmak üretkenliği arttırıyor

2000 kişiyle yapılan çalışmada yarısından fazla kişi ofis ortamında daha başarılı olduğunu belirtiyor. On kişiden dördü ise ofis ortamında olmanın daha yaratıcı olmak konusunda etkili olduğunu söylüyor.

Haftanın sonu ile başı yorucu oluyor

saglikli-ofis-ortami-1140x700.jpg

Ofis ortamında sürekli soru soran meslektaşlar, oda sıcaklığı, gürültü gibi durumların ise olumsuz olarak etkilediğini belirtiyorlar. Haftanın en yorucu olan günlerinin ise başı ve sonu olduğu tespit edildi. Bir iş günü boyunca en az üç kez esnediklerini ya da yorgun olduklarını gösteren durumlar yaşadıklarını ifade ediyorlar.