Canan Karatay yeni bombayı patlattı! Tam bir bağışıklık dostu, yaz kış tüketin diyerek formülü açıkladı

Bağışıklığım zayıf diyenlere Canan Karatay’dan bomba tarif geldi. Yaz kış güvenle tüketebilirsiniz, bu tarif tam bir bağışıklık dostu.

Canan Karatay yeni bombayı patlattı! Tam bir bağışıklık dostu, yaz kış tüketin diyerek formülü açıkladı

Profesör Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Sık sık sosyal medya hesabından da tarih paylaşan Canan Karatay yeni bombasını patlattı. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kemikleri çelik gibi kuvvetli yaptığını söylediği tarifi yapmış tüketmenizi önerin Canan Karatay ezber bozan tarifi ile gündeme geldi. İşte Canan Karatay’dan hastalıklardan koruyacak o tarif...

Canan Karatay bağışıklık dostu özel formülünü paylaştı. Her kaşığı ile şifa bulacağınız bu formülü Sakın kaçırmayın. Hem bağışıklığınızı güçlenecek hem de kemikleriniz çelik gibi olacak. Canan Karatay'ın bu tarifini içenlerin ömrü uzayacak. İşte Canan Karatay’dan bağışıklık dostu formül...

YAZ KIŞ GÜVENLE TÜKETEBİLİRSİNİZ

Sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile sık sık dikkatleri üzerine çeken Canan Karatay YouTube kanalı üzerinden yepyeni bir tarifini paylaştı. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklara karşı çok etkili bir tarif hazırladığını söyleyen Canan Karatay her sabah içilecek o tarifini detaylarını anlattı. Nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar yaşayanlar takım bu tarifi kaçırmasın. Canan Karatay'ın tarifini Her gün düzenli kullananlar hastalıklara karşı korunuyor kemik sağlığı güçleniyor.

TAM BİR SAAT BAĞIŞIKLIK DOSTUM

2023 yılında sağlıklı beslenmeye daire ilk tavsiyesini yapan Canan Karatay yine kelle paça çorbasına dikkat çekti. Canan Karatay sosyal medya hesabından yayınladığı videoda yaz kış demeden kelle paça tükettiğini söyleyerek annelerin bu tarifi çocukları için mutlaka uygulaması gerektiğini dile getirdi. Canan Karatay'ın o formülü ise şu şekilde;

"Kelle paça en doğal kolajendir, mineral doludur, kemiğin tüm mineralleri ona geçer. Ben ‘kelle paça’ dediğim zaman insanlar benimle alay ediyor. Etsinler ne yapalım... Kelle paça içemeyenler kemik suyuyla da doğal yoldan kolajen alabilir. Kasaptan kemik alıp onu 3-6 saat arası kaynatıp suyu içilebilir."

EVDE KELLE PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Canan karatay'dan evde kelle paça çorbası tarifi şu şekilde;

Malzemeler:

6 adet ilikli kemik

2 litre su

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta sarısı

3 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı un

Tuz

Pul biber

Nane

Maydanoz

Tarif:

-6 adet ilikli kemiği bir tencereye alın ve üzerine 2 litre su ile tuz ekleyin. 1,5 saat kadar kaynatın. Suyun çeşme suyu değil içme suyu olması gerekiyor.

-Daha sonra ayrı bir kabın içine 1 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Ben genelde süzme yoğurt kullanıyorum. Süzme yoğurtla yapılan kemik suyu çorbası çok daha lezzetli oluyor.

-Üzerine tuz ve 1 yemek kaşığı unu ekleyin karıştırın ve son olarak arzunuza göre nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanıza birazda kimyon ekleyebilirsiniz. Kimyon farklı bir lezzet katıyor.

-Pişen kemik suyunuzu bir süzgeç yardımıyla tencereye süzün.

-Hazırladığınız karışım içerisine süzdüğünüz kemik suyundan 2-3 kepçe koyun ve karıştırın.

-Daha sonra karışımı kemik suyuna yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edin.

-Üzerini maydanoz ya da istediğiniz baharatlarla süsleyip, servis yapabilirsiniz. Çorbanızın şifasını katlamak için kasenize 1 dilim limonun suyunu sıkın. 1 tatlı kaşığı kadarda elma sirkesi ekleyin. Böylelikle kemik suyu çorbanızın şifasını katlamış olacaksınız.

AFİYET OLSUN...