Çok faydalı sarımsakla ilgili bilinmeyen kural

Neredeyse her yemekte kullanılan sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Sarımsak tüketildiği zaman vücutta birçok şeye iyi gelir. Bu harika lezzet düzenli tüketildiği zaman büyük oranda hastalıkların önlenmesini sağlıyor. Fakat yemek yaparken sarımsağın faydaları azalabiliyor. Bunun için yapılması gereken basit bir kural var. İşte o kural…

Çok faydalı sarımsakla ilgili bilinmeyen kural

Doğanın en faydalı besinlerinden birisi olan sarımsak, sofraların ve mutfakların vazgeçilmezidir. Bu besinle alakalı olarak bilinmeyen bir yöntem var.

Sarımsağın sayısız faydası

Kuru kuru bile tüketilen sarımsak her yemeğe yakışıyor. Özellikle bağırsak sistemi için bir mucize diyebileceğimiz sarımsak hem bağırsak düzenini sağlar hem de bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder.

Bağırsakların düzenli çalışabilmesi ve güçlü olabilmesine yardımcı olduğu gibi kış hastalıklarından da korunmayı sağlar.

Kolesterolü düşüren sarımsak, idrar sektörü özelliğe sahiptir ve yüksek tansiyona iyi gelmektedir. Sarımsağı tansiyon problemi yaşayan kişilerin sık sık tüketmesi faydalı olacağı gibi gece yatmadan bir diş sarımsak yemek kabızlığa da iyi gelmektedir.

Sarımsak, kanser hücrelerinin yayılmasını engelleyerek kansere karşı da koruyucu rol oynar. Bilinen en yaygın özelliği ise doğal bir antibiyotik olduğudur.

10 dakika kuralı

Diyetisyen Moolmal Asif, sarımsakla yemek yaparken uyulması gereken bir kural olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Beslenme uzmanı olan Asif, sarımsağın ısı uygulandığı zaman içindeki aktif bileşenlerin etkisiz hale geldiğini ve sarımsağın faydalarının azaldığını belirtti.

Pişirme tekniğindeki küçük bir değişiklik, sağlığa olan faydasını korumakta etkili oluyor.

Sarımsağı rendeleyin ya da ezin, sonra 10 dakika ısıdan uzakta tutun. İşte bu süre zarfında allisin oluşur ve pişirme esnasında bozulmadan kalabilir. Böylelikle istediğiniz kadar soteler, pişirir ya da kızartabilirsiniz.