Depremin ardından milyonlarca kişide aynı sorun! Uykusuzluk sorunu çekenler için bire bir!

Yediden yetmişe herkesin yaşadığı uykusuzluk probleminin çözümünü sizler için haberimizde derledik! İşte sizi bütün kaygılarınızdan kurtaracak, mışıl mışıl uykuya yatıracak çözümler…

Depremin ardından milyonlarca kişide aynı sorun! Uykusuzluk sorunu çekenler için bire bir!

Yediden yetmişe gerek psikolojik gerekse sağlık sorunları yüzünden milyonlarca insan hayatının bazı dönemlerinde veya sürekli olarak uykusuzluk problemiyle baş etmek zorunda kalıyor! Peki gözünden uyku aksa da bir türlü uykuya dalamayan kişilerin sorunu ne?

Sağlıklı ve zinde olan bir vücut, sürekli dalmayan, unutkanlık yaşamayan ve pırlanta gibi bir zekaya sahip olabilmek için yediğimiz besinlere dikkat etmeli ve uykumuzu kaliteli bir şekilde almalıyız! Ne kadar uğraşırsak uğraşalım uykumuzu tam alamadığımızda birçok sorunla doğrudan ya da dolaylı yoldan karşılaşabiliriz. Peki ya bunlardan kurtulabilmek için ne yapılmalı?

UYKUYU VERİMLİ KULLANMAK

Sağlıklı bir bireyin en dikkat ettiği şeylerden biri de istisnasız uyku düzeni olmalıdır! Bazı insanlar uykuya dalabilmek için kendilerini çok fazla yormalıdır, bazıları da ne yapsa bir türlü uyuyamaz! Ancak bu yöntemler sayesinde uykunuz oldukça verimli bir hale gelecektir!

ay.png

ÇAYLAR HER ZAMAN UYKU KAÇIRMAZ

Birçok kişinin günlük olarak tükettiği siyah çay ve kahve içerisinde bulunan kafeinden dolayı birçok kişinin uykusunun kaçmasına sebep olur ancak, bazı bitki çayları aksine kişiyi ve vücudu sakinleştirip dinginleştirerek yatışmaya yardımcı olur. Bu sayede bireyler daha rahat ve huzurlu bir şekilde uykuya dalabilir.

VÜCUDU SAKİNKLEŞTİREN ÇAYLAR

Eski çağlardan bu yana tıpta bile kullanılan sakinleştirici çayların başında bunlar gelmektedir:

  • Papatya çayı
  • Melisa çayı

YALNIZCA ÇAY YOK

bitki.png

Sakinleştirici çayların yanında bir de Lavanta yağı en çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Gece yatarken yastığınıza bir iki damla damlatmanız gece derin bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır.