Doktorlar grevde mi 12 Ocak 2023? Bugün randevular iptal mi? Aile hekimleri açık mı, kapalı mı?

HEKİMSEN tarafından alınan grev kararının ardından vatandaşlar sorularına yanıt aramaya başladı. Vatandaşların en çok merak ettiği konu ise hastane randevularının iptal olup olmayacağı konusu.

Doktorlar grevde mi 12 Ocak 2023? Bugün randevular iptal mi? Aile hekimleri açık mı, kapalı mı?

Gözler 12 Ocak 2023 Perşembe (bugün) gününe çevrildi. HEKİMSEN’in grev kararı sonrasında gözler hastane randevularına çevrildi. MHRS üzerinden randevu oluşturan vatandaşlar randevularının iptal olup olmayacağını merak ediyor. Peki, doktorlar grevde mi 12 Ocak 2023? Doktorlar neden grevde? Bugün randevular iptal mi? Hastane randevuları iptal mi edilecek? Hastaneler açık mı, kapalı mı? İşte detaylar…

DOKTORLAR GREVDE Mİ?

HEKİMSEN’in grev kararının ardından merak edilen pek çok konuyla ilgili araştırmalar başladı. Doktorların neden grev kararı aldığı ve bu süreçte randevuların iptal olup olmayacağı merak edilenlerin başında geliyor. Sözleşmeli memurlara bir önceki Toplu Sözleşmede yüzde 25-45 arası maaş verilirken sözleşmeli olan aile hekimlerine yüzde 7 zam verilmesi doktorların grev kararını beraberinde getirdi. Peki, hastane randevusu olanlar ne yapacak?

doktorlar-grevde-mi-12-ocak-2023-bugun-randevular-iptal-mi-aile-hekimleri-acik-mi-kapali-mi.jpg

AÇIKLAMA GELDİ

Alınan grev kararının ardından açıklama yapa HEKİMSEN, ’12 Ocak 2023 tarihinde hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Üyelerimiz servis çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla eyleme katılabilirler. Aile sağlığı merkezleri esnek mesai dahil iş bırakma eylemine katılacaktır. Acil servis ve polikliniklerdeki yeşil triajlı hastalarda tedavi ise sadece ampirik tedavi ve olması gerektiği gibi polikliniklere (eylem sonrasına) yönlendirmek şeklinde olacaktır. Tüm ADSM ve diğer bağlı Diş Poliklinikleri eyleme katılacaktır. Yapılacak iş bırakma eyleminde ayrıca elektif ameliyatlar yapılmayacaktır. İş bırakma eylemi gündüz mesai saatlerinde olacaktır.’ denildi.

doktorlar-grevde-mi-12-ocak-2023-bugun-randevular-iptal-mi-aile-hekimleri-acik-mi-kapali-mi-001.jpg

HASTANELER AÇIK MI 12 OCAK 2023?

12 Ocak 2023 Perşembe günü hastanelerde poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Aile Sağlığı Merkezleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri (ADSM) ile diğer bağlı Diş Polikliniklerinde ameliyatlar yapılmayacaktır.

HASTANE RANDEVULARI İPTAL Mİ 12 OCAK 2023?

HEKİMSEN’e bağlı hekimler Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Acil durumlar haricinde poliklinik hizmeti verilmeyecek. Bu sebeple 12 Ocak 2023 Perşembe günü hastane randevusu olan vatandaşların bu tarihteki randevularını tekrar gözden geçirmeleri öneriliyor.