Dondurulunca ölüm saçan yiyecekler! Dondurucuya koymamalısınız

Hayatı kolaylaştıran dondurucu, bir yandan da resmen ölüm saçmasına neden olabiliyor. Uzun süre yiyecekleri koruyan dondurucu konusunda uzmanlar uyarıyor.

Dondurulunca ölüm saçan yiyecekler! Dondurucuya koymamalısınız

Pratik yemekler yapabilmek ve sağlıklı beslenebilmek için dondurucuda bazı gıdalar korunuyor. Fakat bilinçsiz olarak dondurulan bazı gıdalar tehlikeye neden oluyor. Uzmanlara göre marketlerden alınan dondurulmuş gıdalar ve dondurucuya konulanlar besin değeri düşük, doymuş yağ, sodyum ve ilave şeker oranıyla riskli.

Bu yiyeceklere dikkat ederek sağlıklı beslenmeyi daha doğru biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Uzmanların uyarısına göre bu gıdıların alımı tip 2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve obezite riskini arttırıyor. Bu nedenle söz konusu besinlerin düşük miktarda tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.

Yenmemesi gereken dondurulmuş besinler

dondurulmus-gida-paketinde-koronavirus-tespit-edildi-h44448-b8b4a.jpg

Pizza, kalın kabuklu ve işlenmiş etle kaplı, sodyum ve doymuş yağ açısından yüksek bir besindir. Bunun gibi hamur işleri de tipik doymuş yağ bakımından yüksek bir besindir.

Derin yağda kızartılan yiyecekler de yine doymuş yağ bakımından ve sodyum açısından yüksektir. Sosisler ve hazır besinler, donmuş patates kızartması da aynı biçimde risklidir. Turta da aynı şekilde besin değeri az, fazla kalori ve yağ kilo alımına sebep olur.