Eczaneler 484 koduyla reçete girebiliyor! Deprem bölgesindeki vatandaşlar için önemli duyuru

Ülkemizde Kahramanmaraş merkezli büyük bir afet yaşandı. Kahramanmaraş'la birlikte 10 ilimizin etkilendiği şiddetli depremlerin ardından SGK'nın özel tanımlamasıyla deprem bölgesindeki eczaneler 484 koduyla reçete girebilecek.

Eczaneler 484 koduyla reçete girebiliyor! Deprem bölgesindeki vatandaşlar için önemli duyuru

Büyük bir hasar ve can kayıplarının yaşandığı depremlerin ardından deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Ülkenin dört bir yanından depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yardımlar gelirken tüm Türkiye’nin kalbi deprem bölgelerindeki vatandaşlarla atıyor. Bölgedeki son gelişmeler ve arama kurtarma çalışmaları yakından takip edilirken deprem bölgesindeki vatandaşlar için yeni ve çok önemli bir bilgilendirme geldi. SGK, ilaçları göçük altında kalan vatandaşlar için özel tanımlama yaptı. İşte detaylar…

ECZANELER 484 KODUYLA REÇETE GİREBİLİYOR

Kahramanmaraş’la birlikte 10 ilimizde meydana gelen şiddetli depremlerin ardından depremzedelerin tüm ihtiyaçları büyük bir titizlikle düşünülüyor. Son olarak depremde ilaçları göçük altında kalan vatandaşlar için SGK’dan özel bir tanımlama geldi. Bu kapsamda eczaneler 484 koduyla reçete girebiliyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlar T.C. Kimlik numaraları ile eczaneye başvurarak ilaçlarını kolaylıkla temin edebilirler.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAĞDI

Sosyal medya üzerinden bilgilendirme amacıyla çok sayıda paylaşım geldi. SGK’nın deprem bölgeleri için özel tanımlama yaptığına yer verilen paylaşımda, ‘Çadırlara yerleştirilen insanların çocuk, genç, yaşlı kronik rahatsızlıklarından dolayı kullandıkları ilaçlarda göçük altında kaldığından SGK bu bölgelere özel tanımlama yaptı. Eczaneler 484 koduyla reçete girebiliyor. Vatandaşlar T.C. Kimlik numaraları ile eczaneye başvururlarsa tüm ilaçlarını temin edebilirler. Bu bilgiyi herkes paylaşırsa ilaca ihtiyacı olan ve bunu bilmeyenler vardır. Bilgi sahibi olurlarsa yararlanırlar.’ notu eklendi.