Gastroenterit enfeksiyonu nedir? Bağırsak enfeksiyonu neden olur, belirtileri nelerdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuk olduğu ortak canlı yayında yaşadığı rahatsızlıkla ilgili araştırmalar sürüyor. Bugün Konya’daki açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumu hakkında konuştu.

Gastroenterit enfeksiyonu nedir? Bağırsak enfeksiyonu neden olur, belirtileri nelerdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşadığı rahatsızlık ve sağlık durumu hakkında önemli bilgiler veren Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı’nın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Canlı yayında rahatsızlandıktan sonra doktorların tavsiyesi üzerine evinde istirahate çekilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ve bugünkü programlarını iptal etmişti. Peki, Cumhurbaşkanı’nın geçirdiği rahatsızlık ne? Gastroenterit enfeksiyon nedir? Gastroenterit belirtileri nedir? Bağırsak enfeksiyonu neden olur? İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SAĞLIK DURUMU İYİ

Bugün Konya’da toplu açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, herkesin merak ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren Bakan Koca, ‘Geçirmiş olduğu gastroenterit enfeksiyonun etkisi azalmış durumda. Kendisi programlarına devam edecektir. Kendisine duası olan, selam gönderen tüm hemşerilerimize teşekkürlerini iletti.’ Dedi.

gastroenterit-enfeksiyonu-nedir-bagirsak-enfeksiyonu-neden-olur-belirtileri-nelerdir.jpg

GASTROENTERİT ENFEKSİYON NEDİR?

Gastroenterit, bağırsak enfeksiyonu veya mide üşütmesi, bakteri veya virüs gibi mikrobiyolojik ajanların veya parazitlerin neden olabildiği bir hastalıktır. Bununla birlikte besin zehirlenmeleri de bağırsak enfeksiyona yol açabilir. Bağırsak enfeksiyonu, birden fazla sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Hastalığa sebep olan etkene göre de tedavi izlenir. Gastroenterit (bağırsak enfeksiyonu) çeşitleri vardır. Bunlar viral gastroenterit, bakteriyel gastroenterit ve paraziter gastroenterit olarak sıralanmaktadır.

gastroenterit-enfeksiyonu-nedir-bagirsak-enfeksiyonu-neden-olur-belirtileri-nelerdir-001.jpg

GASTROENTERİT ENFEKSİYON BELİRTİLERİ

Gastroenterit, bağırsak enfeksiyonu veya mide üşütmesi yaygın olarak görülmekte olan bir sağlık sorunudur. Söz konusu rahatsızlığın belirtileri ise hemen hemen tüm hastalarda aynı olmaktadır. Sık görülen bağırsak enfeksiyonu belirtileri ise şöyle;

- Mide bulantısı ve kusma

- Ateş

- Yorgunluk ve beraberinde halsizlik

- Karın ağrısı ve karında kramplar

- Ani başlayan sulu ishal

- Aşırı susama

- Sıvı kaybına bağlı olarak görülen ağız ve cilt kuruluğu

- Mide ağrısı

- Bacaklarda ağrı

- Tansiyon düşüklüğü