Hastalığı sebebiyle yüzü eriyor, toplumdan dışlanıyor

Dünyanın dört bir yanında şaşırtıcı hastalıklar bulunuyor. Milyonda bir rastlanan bazı hastalıklar insanların tüm görünümünü etkileyerek yaşamının değişmesine de sebep olabiliyor. Govardhan Das’ın çok ender görülen bir rahatsızlık yüzünden yüzü eriyor...

Hastalığı sebebiyle yüzü eriyor, toplumdan dışlanıyor

Dünyanın dört bir yanında şaşırtıcı hastalıklar bulunuyor. Milyonda bir rastlanan bazı hastalıklar insanların tüm görünümünü etkileyerek yaşamının değişmesine de sebep olabiliyor. Govardhan Das’ın çok ender görülen bir rahatsızlık yüzünden yüzü erimeye başladı.

52 yaşındaki Govardhan Das, Hindistan’da yaşıyor. Govardhan, yüzünü her geçen gün eriten hastalığı sebebiyle toplum tarafından da dışlandığını söylüyor. Tuhaf bakışlara sık sık maruz kalan Das, 20 yaşından bu yana hastalıkla boğuştuğunu ifade etti.

Organlarını kaybetmesine neden oldu

20 yaşından 52 yaşına kadar yüzünde şeker gibi tümörlerin filizlendiğini ve daha çok sağ tarafta olduğunu söyledi. Son otuz yıldır bu kitlelerin gittikçe büyüdüğünü ve gözü, sağ kulağı ve ağzının yarısını kaybettiğini, burnunun çok fazla şiştiğini ifade etti. Şu an 52 yaşında olan Govardhan Das, “İnsanlar benimle dalga geçiyor, bana değişik isimler takıyorlar. Ben onları umursamadım.” diyerek duygularını ifade etti.

Sürekli ağrılar yaşıyor

adsiz.png

Yalnızca görüntü olarak değil, aynı zamanda yemek yemekte, görmekte, konuşmakta zorlandığını ve terlediğinde derisinde yanma hissinin oluşarak kaşındığını ifade etti. En çok da kendisini ağrıların zorladığını söylüyor.

Ameliyat etmeyi kabul etmiyorlar

En kötüsü ise yaşıyla beraber ilerleyen tümörlerin tedavisi olmadığını, doktorların da bunun beyinle ilgili olduğunu ve tedavisinin imkansız olduğunu söylediklerini ifade etti. Doktorlar ameliyat etmeyi kabul etmiyorlar.

“Çocuklar korkuyor”

Bu hastalığın kendisini tanımlamasına izin vermemeye çalışan adam, “Pazarda özgürce hareket etmekten rahatsız oluyorum, çünkü insanlar sürekli bana bakıyor. Çocuklar ise benden korkuyor, ancak ailem ve köylülerim beni sevip saygı duyuyor” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Nadir görülüyor

Bu hastalık “Cilt pigmentasyonunda değişiklikler, deri beyin ve vücudun diğer bölgelerindeki sinirler boyunca tümörlerin büyümesi ile karakterize edilen” inanılmaz ender bir genetik durum olarak “Nörofibromatozis tip 1” olarak tanımlanıyor. Dünya çapında ancak 3000 ila 4000 kişi arasından yalnızca 1’inde görülebiliyor.