Hep çok faydalı dendi! Bu tehlikesini bilen yok!

En sağlıklı ve en sevilen atıştırmalıklardan birisi olarak insanların çoğunun tercih ettiği kabak çekirdeğinin birçok faydası var. Ancak o zararına kimse dikkat çekmiyor. Sindirime iyi geliyor diye bilinen kabak çekirdeğinin bu zararı ise pek bilinmiyor.

Hep çok faydalı dendi! Bu tehlikesini bilen yok!

Televizyon karşısında ay çekirdeği yerine birçok insan sağlıklı olduğu için kabak çekirdeği tercih ediyor. Pikniklerde, dışarda, evde atıştırmalık olarak sağlıklı kabul edilerek tercih edilen kabak çekirdeği aslında zararı ile de bilinmesi gereken bir yiyecek. Ölçü olarak bir avuç baz alınmalı ve bundan daha fazla tüketilmemeli, diyerek uzmanlar uyarıyor.

1 AVUÇTAN FAZLASI ZARARA DÖNÜŞÜYOR

Kabak çekirdeğinin 1 avuçtan daha fazla tüketilmesi durumunda sindirim problemlerine yol açtığı biliniyor. Kilo alımında da büyük rol oynayabilen kabak çekirdeği, ayrıca fazla tüketildiğinde en çok sivilce oluşumuna sebep veren yiyeceklerden birisi.

Lif açısından çok yüksek olduğu için fazlası şişkinlik ile gaza da sebep olmaktadır. Kabızlığa kadar giden sindirim problemlerine yol açabilen kabak çekirdeği sindirilmesi zor olan besinlerden birisidir. Crohn hastalığı ve ülseratif kolit hastalıklarına çok şiddetli etki yapmaktadır.

hep-cok-faydali-dendi-bu-tehlikesini-bilen-yok.jpg

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN YARARLARI NELERDİR?

Kabak çekirdeğini 1 avuçtan fazla tüketmediğiniz zaman antioksidan etkisi gösterir, diyabet ihtimalini azaltır ve antikanser etkilidir. Uyku sorunlarına iyi gelir ve ayrıca kötü kolesterolün düşmesinde de etki gösterebilmektedir. Parazitlerin atılmasında yardımcı olan kabak çekirdeği, diyet atıştırmalığı olarak tüketilebilir ve mesane sağlığına da iyi gelir.