Herkesin evinde var! Kepek ve saç dökülmesine bire bir!

Bazen genetik bazense çevre şartlarından dolayı saç dökülmeleri ve kepek problemleri yaşanmaktadır. Peki bu sorunun önüne geçmenin çok basit olduğunu biliyor muydunuz?

Herkesin evinde var! Kepek ve saç dökülmesine bire bir!

Mevsim değişikliklerinde, yediğimiz besinlerin etkisiyle, vitamin ve mineral eksikliği sonucunda, demiz eksikliği ve daha birçok sebepten saç dökülmesi ve kepek oluşumu meydana gelmektedir. Erkeklerde kadınlara göre daha sık rastlanan bu sorun için yüzlerce binlerce çözüm yolu bulunuyor. Ancak bu kadar basit ve sürekli gözünüzün önünde olan bir şeyi atladınız değil mi? Gelin bu yöntemle dökülen ve kepek oluşan saçlarınızdan kurtulalım!

kepek.png

İlaçların insanlar üzerindeki iyileştirme etkisi ez geçilemez tabi ki. Ancak eski çağlardan beri bilinen ve halen günümüzde de etkilerini göstermeye devam eden koca karı ilacı olarak adlandırdığımız bitki ve bitki karışımlarının faydalarını da unutmamak gerekir. Bu çerçevede birçok rahatsızlık ve sorun için bitkisel yöntemler mevcut. Peki saç dökülmesi ve kepek oluşumunu engelleyebilmek için bu doğal yöntemi denemeye ne dersiniz?

CEVİZ KABUĞU SUYU

Cevizin içerisindeki vitamin ve minerallerin faydalarını herkes biliyor. Bunun yanında ceviz saç sağlığı bakımından da oldukça sağlıklı bir besindir.

cevi.png

NASIL YAPILIR

2 avuç ceviz kabuğu (yaklaşık 1- 2 avuç kadar) uygun bir kabın içerisinde bir miktar kaynatılır. Ardından ocak kapatılarak kaynamaya bırakılır. Hazırladığınız suyu uygun fıs fıslı bir şişeye alarak her banyodan sonra ıslak saçınıza uygulayın. Doğal olduğu için kurulama istemez.