İbrahim Saraçoğlu püf noktaları açıkladı! Kiraz sapı çayı nasıl demlenmeli?

Kiraz sapı çayı ödem atma özelliğinin yanı sıra birçok faydası bulunmaktadır! peki, en sağlıklı kiraz sapı çayı nasıl demlenir? İbrahim Saraçoğlu püf noktaları açıkladı!

İbrahim Saraçoğlu püf noktaları açıkladı! Kiraz sapı çayı nasıl demlenmeli?

İbrahim Saraçoğlu püf noktaları açıkladı! Kiraz sapı çayı nasıl demlenmeli? Sağlık konusunda yüzlerce faydalı bilgiler veren ve halkın severek takip ettiği isimlerden İbrahim Saraçoğlu, vücut için son derece faydalı olan kiraz sapı çayının faydalarından ve en sağlıklı şekilde nasıl demleneceğinden bahsetti!

Bitki uzmanı ve alternatif tıp uzmanı olan ve halk tarafından sevilen ve oldukça ilgi gören İbrahim Saraçoğlu bir yeni bilgiyle daha adından söz ettiriyor! Özellikle kilo vermek isteyen bireylerin yöneldiği ilk seçeneklerden biri de kiraz sapı çayı oluyor. Sindirim sistemini hızlandıran ve ödem attırıcı özelliği sayesinde diyet listelerinde ilk tercihler arasında yer alıyor!

KİRAZ SAPI ÇAYI FAYDALARI

sap.png

Kiraz sapı çayı, kirazın sap kısmıdır. İçeriğinde yüksek miktarda antioksidan bulundurur, C vitamini, lif ve mineraller bakımından oldukça zengindir! Kiraz sapı bunların yanında polifenoller gibi birçok faydalı bileşenleri barındırmaktadır!

Antioksidanlar sayesinde vücudu hastalıklara karşı korumaktadır.

İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu korur.

Kan basıncını düşürür ve kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır!

Vücuttaki iltihabı azaltır.

KİRAZ SAPI ÇAYI HAZIRLANIŞI

1 litre su

15-20 adet kiraz sapı

tatlandırıcı olarak isteğe bağlı bal ya da limon

1 litre suyu kaynatın ve kiraz saplarını içine atın. Ardından 10 dakika kadar kaynatın ve altını kapattıktan sonra 5 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından çayı süzün. Damak tadınıza göre bal veya limon ekleyebilirsiniz. Sıcak ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.