İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulmak için neler yapılmalı?

Günlük hayatta pek çok kişinin başına gelebileceği idrar yolu enfeksiyonu nasıl oluşur? Geçmesi için ne yapılmalı?

İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulmak için neler yapılmalı?

Günlük hayatta pek çok sebepten meydana gelebilen idrar yolu enfeksiyonun ne olduğu ve nasıl geçeceği; başına gelen pek çok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaktadır. Peki nedir idrar yolu enfeksiyonu? Nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonlarına ne iyi gelir.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDİR

İdrar yolu enfeksiyonu; idrar yollarının çeşitli mikroorganizmalar ile enfekte olması ile görülen bir rahatsızlıktır. Kadınlarda erkeklere daha sık rastlanan bir sorundur.

yolu.png

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ NELERDİR

Bir insan idrar yolu enfeksiyonu olduğunu şu belirtiler ile anlayabilmektedir;

  • İdrarda yanma,
  • Sık idrara çıkma,
  • Bazen kötü kokulu ve bulanık idrar yapma,
  • Kanlı idrar,
  • Yüksek ateş,
  • Böbreklerde ağrı,
  • Bel ve kasık ağrısı.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NASIL GEÇER

İdrar yolu enfeksiyonu yaşayan bireyler için güçlü antioksidan özelliği gösteren, mikrop ve çeşitli mikroorganizmalar ile savaşacak besinler birebirdir.

limon.png

LİMONLU SU

İdrar yolu enfeksiyonunun en güçlü silahlarından birisi bol C vitamini içeren limondur. Gece yatmadan önce tuvalete çıktıktan sonra bir tane limonu bir bardağa sıkın ve üzerini su doldurarak için. Sabaha kadar bir daha lavaboya çıkmayın. Vücudunuzda oluşan tüm belirtilerin büyük oranda azaldığını ya da tamamen geçtiğini göreceksiniz!

ZENCEFİL ÇAYI

Bir diğer güçlü besin de zencefildir. Taze ya da kurutulmuş zencefili kaynatarak çayını içmeniz vücuttaki zararlı mikroorganizmaların atılmasına katkı sağlar.