İftar akşamlarında yemekten sonra sakın bu hataya düşmeyin, ölüme kadar götürür!

İslam Alemi’nin büyük bir sevinçle beklediği Ramazan ayı için sayılı günler kaldı. Ancak iftarın ardından yapılan bir yanlış davranış sizi ölüme kadar götürebilir!

İftar akşamlarında yemekten sonra sakın bu hataya düşmeyin, ölüme kadar götürür!

İftar akşamlarında yemekten sonra sakın bu hataya düşmeyin, ölüme kadar götürür! Ramazan akşamlarının vazgeçilmezlerinden biri de iftar sofralarıdır. Kalabalık aile sofraları, sohbet ve muhabbet eşliğinde yenilen güzel yemekleri düşündükçe insanın yüzünde bir tebessüm oluşuyor! Ancak ardından akıllara bir can sıkıcı durum geliyor; bütün gün açlığın ardından yemeklere birden yüklenince midenizde sizi aşırı derecede rahatsız eden sorunlar yaşanmaya başlıyor!

ÇARE SODA

soda.png

Midenizde yaşadığınız şişkinlik, ağrı ve ağırlık gibi durumlardan kurtulmak için herkesin aklına ilk gelen şey sade sodadır. Ne yapsanız geçmeyen mide rahatsızlığınız bir soda ile geçip gider!

SAKIN BUNU YAPMAYIN

Peki yaptığınız bu davranış ne kadar doğru gelin birlikte inceleyelim!

BİLİMSEL AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE

Midede yediğimiz yiyecekleri sindirmek için mide öz suyu bulunur ve asidik bir yapıya sahiptir. Tüm gün aç kalmanın verdiği bir psikoloji ile önünüzdeki yemeklere saldırır ve karnınızı doyurmak için çabalarsınız. Mide aşırı yediğiniz yiyecekler yüzünden sindirme konusunda sıkıntı yaşar. Bu sıkıntını üzerine bir de soda içerseniz durum çok daha kötü bir hal alır. Çünkü içtiğiniz soda bazik bir yağıya sahiptir, bu yüzden midede bulunan öz suyun etkisini sıfırlayarak ya da oldukça yavaşlatarak sindirimi durduracak dereceye getirir. Yani siz soda içtiğinizde rahatladığınızı sansanız da yalnızca midenizin çalışmasını durdurmuş olursunuz!

NE YAPILMALI

orba.png

Bu durumu yaşamamak için iftar sofrasında yiyeceğiniz yemekleri yavaşça tüketmeli, çorbanızı içtikten sonra 5-10 dakika yemeğe ara vermelisiniz.