İkiz bebeklerin babası farklı olabilir mi?

ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol’da programına katılan ve eşi tarafından aldatıldığını söyleyen Betül, eşi Veysel’in yasak aşkı Özge’den olduğu iddia edilen ikiz bebekler için DNA testi istedi. Yapılan DNA testinden çıkan sonuç herkesi şaşırttı.

İkiz bebeklerin babası farklı olabilir mi?

Esra Erol’da canlı yayınında tıp tarihinde yüz milyonda bir yaşanan olay meydana geldi. Veysel ve Özge’nin yasak aşkından olduğu iddia edilen ikiz bebeklerin DNA testinin sonucu açıklandı. Yapılan DNA testinde Veysel, bebeklerden sadece birinin babası çıktı. Bu olay ekran başındakileri şaşkına çevirirken konuyla ilgili araştırmalar da başladı. İkiz bebeklerin babası farklı olabilir mi? İkizler farklı babalardan olabilir mi? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Heteropaternal Süperfekondasyon nedir? İşte detaylar…

VEYSEL İKİZ BEBEKLERDEN SADECE BİRİNİN BABASI ÇIKTI

Esra Erol’da programına başvuran Betül, 13 yıllık eşi Veysel’in kendisini aldattığını söyledi ve yardım talep etti. Bundan 3 yıl önce Batman’dan İstanbul’a çalışmak için gelen Veysel’in daha önce birlikte olduğu Özge ismindeki kadından ikiz bebekleri olduğu ortaya çıktı. Eşinden boşanmak istediğini ve Özge ile olmak istediğini söyleyen Veysel, Özge’yi sevdiğini dile getirdi. Veysel’in olduğu iddia edilen ikiz bebeklere DNA testi yapıldı ve yapılan testin sonucunda Veysel’in ikiz bebeklerden sadece birinin babası olduğu ortaya çıktı.

ikiz-bebeklerin-babasi-farkli-olabilir-mi.jpg

DNA SONUCU ŞAŞIRTTI

Veysel ve ikiz bebeklere yapılan DNA testi sonucunda Veysel Yurulmaz, ikiz bebeklerden sadece birinin babası çıktı. Bu durum herkesi şaşkına çevirirken bu olayın yüz milyonda bir yaşandığı belirtildi. Tıpta Heteropaternal Süperfekondasyon ismi verilen bu durumla ilgili araştırmalar başladı.

İKİZ BEBEKLERİN BABASI FARKLI OLABİLİR Mİ?

Oldukça nadir görülen bu duruma tıpta Heteropaternal Süperfekondasyon ismi veriliyor. Söz konusu vakada, kadının kısa bir zaman diliminde iki yumurtasının olması ve bu yumurtaların yine birden fazla erkeğin spermi tarafından döllenmesiyle de ikiz bebeklerin babası farklı olabiliyor.